Cinc alumnes de l'Institut Baix Montseny viatjaran a Mauthausen

Participaran en els actes de Commemoració de l'Alliberament del camp | El 26 de gener ja van assistir a l'acte del Parlament de Catalunya d'homenatge a les víctimes de l'Holocaust i altres víctimes del nazisme

Redacció
12 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:59h
Els cins alumnes i la professora  de l'IES Baix Montseny que viatjaran a Mauthausen
Els cins alumnes i la professora de l'IES Baix Montseny que viatjaran a Mauthausen | Institut Baix Montseny

Els cins alumnes i la professora de l'IES Baix Montseny que viatjaran a Mauthausen Foto: Institut Baix Montseny

 

Cinc alumnes de l'Institut Baix Montseny, acompanyats per una professora del Seminari de Geografia i Història, viatjaran amb l'Amical Mauthausen a aquest camp de concentració nazi, els dies 8, 9,10 i 11 de maig, quan es reuneixen les delegacions de tots els països i col·lectius que van patir i van morir als camps per commemorar el 70è aniversari de l'alliberament del camp. Aquest és el tercer any que hi participa l'Institut Baix Montseny i novament es compta amb una subvenció de l'Ajuntament de Sant Celoni.

Per començar a preparar el viatge, els alumnes van assistir a una reunió a l'Amical a Barcelona on van parlar amb la historiadora Rosa Torán. El 26 de gener, els alumnes també van assistir a l'acte del Parlament de Catalunya, on es va retre homenatge a les víctimes de l'Holocaust i altres víctimes del nazisme per commemorar el Dia Internacional de l'Holocaust i de prevenció de crims contra la Humanitat, el 27 de gener. Abans del viatge, els alumnes encara tenen prevista força activitats com reunions amb un professor d'Història de la Universitat, preparació dels actes que es protagonitzaran a Mauthausen i lectura de llibres relacionats amb la temàtica, entre d'altres.

Però la tasca més important vindrà després, perquè l'objectiu del viatge és que els alumnes expliquin la seva experiència a totes les escoles de Sant Celoni, per tal de poder compartir-ho i participar en la tasca de sensibilització, per donar testimoni i ajudar a conscienciar els joves de que cal estar alerta per evitar barbàries com les que van cometre els nazis, i ser conscients del que significa el rebrot dels feixismes amb l'aparició de partits d'extrema dreta a Europa.


 
Arxivat a