Magalí Miracle: “ERC aglutina força gent independentista i d’esquerres, vingui d’on vingui”

La nova candidata d’ERC a l’alcaldia de Sant Celoni ha estat presentada públicament, en un acte que ha comptat amb la presència del diputat al Congrés Joan Tardà

Redacció
10 de febrer del 2015
Actualitzat a les 16:14h
D'esquerra a dreta: Joan Tardà, Magalí Miracle i Eduard Illa
D'esquerra a dreta: Joan Tardà, Magalí Miracle i Eduard Illa | Jordi Purtí

D'esquerra a dreta: Joan Tardà, Magalí Miracle i Eduard Illa Foto: Jordi Purtí


ERC de Sant celoni i Las Batllòria sembla que definitivament ha despertat d'una llarga letargia sense cap mena d'influència en la política local. Almenys, aquesta és la sensació quan aquesta nit la sala Bernat Martorell de sant celoni s'ha omplert per assistir a l'acte de presentació de Magalí Miracle, cap de llista dels republicans a les eleccions municipals del proper 24 de maig. L'acte també ha comptat amb la presència del diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà.

Magalí Miracle ha volgut començar el seu discurs justifiocant el per què, després d'uns anys de militància socialista, ha decidit abandonar el partit i el seu càrrec de regidora de Comunitat i Esport fa poc més de dos mesos i acceptar encapçalar la llista dels republicans de Sant Celoni i La Batllòria "Sempre he estat sobiranista i volia anar a votar lliurement Sí-Sí a la consulta del 9 de novembre. Va arribar a un punt que les directrius del meu partit eren incompatibles amb la meva manera de veure el país. I després de donar-me de baixa com a militant, vaig comunicar a l’alcalde que també deixava la regidoria".
 
L'alcaldable diu que ha lluitat sempre per allò que creu i per allò que és just i en aquesta línia articula un discurs amb clau nacional, de país "per un país independent que sigui econòmicament més pròsper, socialment més avançat i  més just". Per això agraeix que ERC "hagi esdevingut una força aglutinadora, que obre les portes a gent independentista i d’esquerres, vingui d’on vingui, que tant hi fa si defensa la independència de fa 20 anys o 2 anys, si parla català o parla castellà", en definitiva, ha dit, "una ERC que és capaç d’aglutinar totes les energies de la gent d’esquerres, que té clar que per aconseguir el país socialment avançat que volem, ens cal un estat independent".
 
Anys decisius per a la independència
 
La candidata d’ERC ha assegurat que els propers quatre anys seran anys decisius,"perquè seran els anys en què l’estat independent començarà a caminar". Per aquest motiu, ha manifestat la necessitat d’acumular a l’Ajuntament el màxim capital independentista possible: "Sant Celoni i la Batllòria necessiten un consistori de majoria independentista i un govern municipal que treballi per la independència i per les persones", ha dit Miracle.
 
Eduard Illa, número 2 de la candidatura
 
Magalí Miracle ha assegurat que el partit treballa per confeccionar una llista que sigui"diversa, renovada, amb gent d’ERC i d’altres formacions polítiques que comparteixen l’ideari socialdemòcrata des de la defensa inequívoca de la independència".
 
La candidata d’ERC ha assegurat que, si bé la llista no està tancada, sí que està decidit qui l’acompanyarà al capdavant com a número 2. Es tracta del periodista Eduard Illa, que treballa actualment com a tècnic de comunicació a la Generalitat i que ha estat assessor al Parlament del Grup Parlamentari d’ERC en matèria de comunicació.
 
En aquest sentit, Miracle ha afirmat que "l’Eduard, jo i la resta de persones que ens acompanyaran en aquest projecte estarem tots i totes, que ningú en dubti, fent costat al Govern de la Generalitat en aquest procés polític en el qual ens trobem que ens ha de portar a la independència".
 
El diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha tancat l’acte d’avui. Tardà ha assegurat que "tenim el goig, la responsabilitat i l’honor de gestionar aquest moment històric", que ha de dur el país a la independència. Una independència que ha de dur a una República, "que la volem principalment per dues raons: per socialitzar la riquesa i per fer una democràcia d’excel·lència". I aquest procés, ha afirmat, s’ha de fer "de baix a dalt, començant pels ajuntaments".
 
Arxivat a