A Sant Celoni una vintena de persones exigeixen justícia en el cas de Patricia Heras

En un manifest llegit pels convocants de la concentració s'ha criticat amb duresa el model de policia actual

Redacció
05 de febrer del 2015
Actualitzat el 09 de febrer a les 0:18h
Ni oblit ni perdó, lema de la concentració d'aquest vespre a Sant Celoni
Ni oblit ni perdó, lema de la concentració d'aquest vespre a Sant Celoni | Jordi Purtí

El manifest que s'ha llegit critica amb duresa el model policial Foto: Jordi Purtí


Poc més d'una vintena de persones s'han concentrat el vespre d'aquest dimecres 4 de febrer a la plaça de la Vila de Sant Celoni, davant Can Ramis, donant suport a la convocatòria feta per La Clau del Baix Montseny per exigir la veritat del cas de Patricia Heras i sota el lema "ni oblit, ni perdó". En el decurs de l'acte s'ha llegit un manifest mitjançant el qual s'ha recordat que un 4 de febrer de l'any 2006 van ser detingudes nou persones a la "ciutat podrida" de Barcelona i quatre de les quals van ser ingressades a la presó "sense proves consistents, ignorant els evidents casos de tortures policials que patiren al llarg del procés".

Lamenten que hagin hagut de passar nou anys, un suicidi i l'emissió del documental Ciutat Morta a la televisió pública catalana perquè la ciutadania es mobilitzi i reivindiqui justícia davant d'aquests terribles casos de brutalitat policial. "Tot i així l'Estat s'ha continuat mantenint passiu davant de l'evidència", asseguren els convocants en el manifest que, a més afegeixen que "l'afirmació de les tortures del 4F no són un cas aïllatcom ho avalen 6.621 denúncies entre els anys 2001 i 2013 i 833 pewrsones mortes sota custòdia policial".

Tanmateix diuen que només cal sortir un dia de vaga general "per veure el modus operandi d'aquest cos policial. Molts hem rebut cops de porra indiscriminats, alguns fins i tot hem estat apallissats a furgons de la Guàrdia Urbana i hem patit detencions arbitràries". Al seu entendre el que és il·legal no és agredir a algú "el que està condemnat és sortir un dia a una manifestació, alliberar espais, muntar un referèndum o no poder pagar la hipoteca". Per això diuen que rebutgen el model policial actual que pretén estendre la por a base de cops de porra i tortures  moguts per set de venjança "no ens transmet seguretat, ni confiança".

En el manifest aposten per seguir lluitant per un model de societat diferent on tothom pugui viure en harmonia i la justícia sigui igual per tothom i conclouen que rebutgen aquest model policial mentre estigui al servei dels beneficis d'empresaris i banquers i es continuï represaliant en casos com el 4F, però també Can Vies, el 29M i l'Alfón. "Tots som Patricia Heras. Ni oblit ni perdó", com a punt final del manifest llegit a la plaça de la Vila de Sant Celoni.
 

Ni oblit ni perdó, lema de la concentració d'aquest vespre a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

Arxivat a