Neu al Montseny: Benvinguts pixapins

El fotògraf celoní Joaquim Reberté relata una experiència única d'un diumenge qualsevol després d'una nevada al Montseny

Redacció
26 de gener del 2015
Actualitzat a les 21:09h
Collformic molt visitat els diumenges
Collformic molt visitat els diumenges | Joaquim Reberté

Collformic Foto: Joaquim Reberté

 

Joaquim Reberté és un fotògraf celoní enamorat del Montseny i que sovint ens deleita amb les seves imatges d'orquídies. Ahir, diumenge, va decidir fer una nova sortida per la muntanya de les ametistes. Com a coneixedor de la zona sap perfectament que hi ha alguns dies que sota cap concepte ha d'anar a la muntanya, tot i així ahir ho va fer, saltant-se alguns dels seus preceptes.

En Quim, com el coneixem a Sant Celoni, sap que no ha d'anar al Montseny en diumenge i menys quan hi ha neu. Sap que no ha de passar per carreteres, sino per pistes menys transitades i, sobretot, sortir ben d'hora. Tot i així, ahir ho va fer i quan et saltes les teves pròpies conviccions despés passa el que passa.

És clar, quan va arribar a Collformic i al Pla de la Calma ja l'esperaven amb bogeria una munió de pares, mares, nens, avis trineus, esquís, cotxes i vehicles de tota mena com motos, bicicletes, excursionistes i tots amb el mateix objectiu: tocar un trocet de gel perquè ja feia sis dies que havia nevat!

En Quim, ja sabia que ahir diumenge no era el seu dia de muntanya tal com ell l'entèn. En el fons va pensar que tothom i té dret, però alhora, primer dintre seu i després en públic, es va dir que, caram tanta gent i ningú de la Diputació, cap policia que hi posés ordre a una situació que cada vegada que cauen unes miques de volves de neu passa. Ja se sap que l'aparcament és limitat, però el que no es pot permetre que sigui un campi qui pugui.

Per acabar-ho d'adobar, no hi havia neu, molt poca, cap a dalt a Puigdrau o el Sui, i quasi tot gel... "Ho prometo: no hi tornaré en diumenge! Tampoc m'hi trobarán a faltar...", diu amb ressignació.
 
 

Collformic molt visitat els diumenges Foto: Joaquim Reberté


 

Collformic un diumenge Foto: Joaquim Reberté

 

Collformic Foto: Joaquim Reberté

 

Més fotos