El "Ganemos" de Julià de Fabián pot més que el "Guanyem Barcelona" d'Ada Colau

El Ministeri d'Interior ha negat la inscripció d'un partit amb aquesta denominació perquè el regidor de Palau dos dies abans havia registrat "Ganemos"

Redacció
23 de gener del 2015
Actualitzat a les 0:19h
L'activista i exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, en una conferència la UPEC.
L'activista i exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, en una conferència la UPEC. | Aleix Moldes

Julià de Fabián Foto: Jordi Purtí

 

Ada Colau no podrà encapçalar una candidatura sota el nom de Guanyem Barcelona, segons informa eldiario.es. Ahir es va saber que el Ministeri d'Interior ha negat la inscripció d'un partit polític amb aquesta denominació i exclusivament per les eleccions municipals del 24 de maig. El mes de desembre passat Interior ja va emetre una resolució de subsanació en la que es deia a Guanyem que havien de canviar el nom i el logo si volien inscriure's com a partit polític. 

Colau va denunciar que "un partit fantasma" va "usurpar" el nom de la formació Guanyem Barcelona "amb l'ajuda del Ministeri d'Interior", registrant-lo dos dies abans que es constituís com a partit. Guanyem Barcelona es va presentar el 26 de juny amb l'objectiu de constituir una candidatura per l'alcaldia de Barcelona, però fins el 13 d'agost no es va constituir com a partit polític. Poc després, el 28 d'agost, es va sol·licitar la inscripció al registre de partits polítics. Però segons el Ministeri d'Interior, dos dies abans Fabián López, regidor de Santa Maria de Palautordera, havia registrat el "partit fantasma" Ganemos, amb seu a una nau industrial propietat de Aigües de Barcelona (Agbar).

Els portaveus de Guanyem, Ada Colau i Jaume Asens, van afirmar que si abans de les eleccions municipals no se solucionava el conflicte, es presentarien amb un altre nom. 
 

L'activista i exportaveu de la PAH, Ada Colau. Foto: Aleix Moldes