Sant Celoni instal·la tres nous desfibril·ladors

S'han col·local a la plaça de la Vila, al Mercat municipal i a la plaça de l'Església de La Batllòria

Redacció
22 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:05h
Desfibril·lador a l'edifici de l'Ajuntament de Sant Celoni, a la plaça de la Vila
Desfibril·lador a l'edifici de l'Ajuntament de Sant Celoni, a la plaça de la Vila | Aj. Sant Celoni

Desfibril·lador a l'edifici de l'Ajuntament de Sant Celoni, a la plaça de la Vila Foto: Aj. Sant Celoni

 

Durant els propers dies, l’Ajuntament de Sant Celoni instal·larà tres nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a diversos punts del municipi que permetran actuar de manera immediata en cas que una persona pateixi una aturada cardíaca. S’instal·laran a llocs on habitualment s’hi concentra un important nombre de persones, com la plaça de la Vila, el Mercat Municipal i la plaça de l’Església de la Batllòria.

L’Ajuntament va començar a instal·lar desfibril·ladors el 2012, amb el Camp Municipal d’Esports 11 de Setembre, l’Ateneu, l’escola Montnegre compartit amb el Camp de futbol de la Batllòria i el Centre Municipal d’Esports Sot de les Granotes. De fet en aquest darrer equipament, el febrer de 2014, el DEA va permetre recuperar les constants vitals d’un usuari que va patir una aturada cardíaca mentre feia esport.
 
El 2014, any en què la Marató de TV3 es va dedicar a les malalties del cor, es van instal·lar dos desfibril·ladors a la zona esportiva de Can Sans – Pistes d’atletisme i a Sax Sala, Centre de formació i ocupació del Baix Montseny. Durant aquest 2015, a més dels 3 que s’instal·laran durant els propers dies, l’Ajuntament té la voluntat d’ampliar-ho a altres emplaçaments.

Els desfibril·ladors són automàtics, del tot segurs i molt senzills d’utilitzar, de manera que el pot fer servir qualsevol persona encara que no tingui cap tipus de formació mèdica. Només amb l’obertura de la tapa, el desfibril·lador comença a donar unes instruccions molt clares per a la col·locació dels elèctrodes, analitza les constants vitals del pacient i, en cas que s’hagi d'efectuar una descàrrega, ho fa tot sol, sense que l'usuari hagi de realitzar cap maniobra complementària, ni tan sols prémer un botó. Tot i això, Creu Roja de Sant Celoni ha format al personal que treballa en aquests equipaments per a l’ús dels desfibril·ladors externs automàtics.


 
Arxivat a