Campanya de recollida de la fracció orgànica a Vallgorguina

Totes les deixalles orgàniques retornen a l’ajuntament com a compostatge

Redacció
20 de gener del 2015
Actualitzat a les 7:35h
Contenidor marró de fracció orgànica
Contenidor marró de fracció orgànica | Jordi Purtí

Vallgorguina posarà en marxa des del mes febrer i fins a finals de juny, una nova campanya orientada a millorar els nivells de la recollida d’orgànica, amb l’objectiu d’aconseguir un poble més net, endreçat i eficient en l’ús dels recursos públics.
Es recorda que augmentar la quantitat de residus orgànics és cosa de tots, ja que quant més gran sigui la recollida menor serà la fracció de rebuig, i per tant menor serà el cost de tractar-lo. Totes les deixalles orgàniques retornen a l’ajuntament com a compostatge.

El cubell per poder fer la separació correctament es pot recollir de manera gratuïta a l'Ajuntament de Vallgorguina. En un comunicat municipal es diu als veïns que cal que  a casa se separi elsa residus orgànics en una bossa a part i, a poder ser, en una bossa compostable i dipositar-ho al contenidor marró destinat a aquest efecte.

També s'informa que els residus orgànics una vegada són a la planta de compostatge se'n pot obtenir un adob natural excel·lent per l'agricultura, jardineria, regeneracions forestals i talussos en obres públiques que substitueixen els adobs químics. Per cada 100 kg de residus orgànics recollits selectivament, obtindrem uns 30 kg de compost de qualitat.

Arxivat a