La Diputació destina més de mig milió a la cultura popular

Publica les bases per optar a subvenció, que es poden sol·licitar fins el proper 13 de febrer

per B.F. , 15 de gener de 2015 a les 08:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un nen es posa el capgròs durant la Cavalcada de la Mercè del 2013. Foto: Adrià Costa/NacióLaFlama.cat


La Diputació de Barcelona ha fet públiques les bases per optar a subvencions en l'àmbit de la cultura popular i tradicional per a aquest 2015, amb un import global de 576.000 euros. El termini de presentació de les instàncies començarà aquest dijous i finalitzarà el 13 de febrer de 2015. 

Les subvencions concedides s'hauran de destinar a finançar projectes de cultura popular i tradicional desenvolupats durant el període comprès entre l'1 de gener i el 31 de desembre d'enguany, i en podran ser beneficiàries les associacions, fundacions i entitats sense ànim de lucre i de caràcter cultural que tinguin el domicili social a la demarcació de Barcelona, i que així consti en els seus estatuts.

El model normalitzat de sol·licitud, així com el de tots els documents exigits, es podrà trobar a la web. Les sol·licituds, conjuntament amb la documentació exigida a les bases, s'hauran de presentar a qualsevol dels registres oficials de la Diputació de Barcelona.


Retorn al model tradicional

Tradicionalment, la majoria de subvencions a entitats de cultura popular de la Diputació de Barcelona anaven a parar a cases regionals andaluses, extremenyes, gallegues i d'altres indrets de la geografia ibèrica. El 2013, la llavors diputada responsable de cultura popular, Mireia Hernàndez, va intentar canviar-ho, establint dues línies d'ajudes: una de genèrica i una altra per a les entitats "d'arrel catalana".


La pinça PSC-PP ho va impedir, i va haver de fer marxa enrere. Poc després, CiU va forçar Hernàndez a abandonar la institució, i el seu substitut, Carles Combarros, va optar per continuar amb la línia tradicional de la institució.

 

Participació