Marxa d'atxes per tornar a commemorar el combat d'Arbúcies 1714

Els actes de celebració d’aquesta efemèride seguiran el cap de setmana del 21 i 22 de març amb una recreació històrica i una fira

Redacció
13 de gener del 2015
Els Mioquelets desfilant pel carrer Pietat d'Arbúcies
Els Mioquelets desfilant pel carrer Pietat d'Arbúcies | Aj Arbúcies

Els Miquelets desfilant pel carrer Pietat d'Arbúcies Foto: Aj Arbúcies

 

Arbúcies celebra avui dimarts, 13 de gener, la victòria del poble davant les tropes borbòniques durant el combat que va tenir lloc la nit d’entre el 13 i el 14 de gener de 1714. Una celebració en forma de marxa d’atxes com ja va tenir lloc l’any passat i que estarà acompanyada pels miquelets. La commemoració del Combat d’Arbúcies també es recordarà el cap de setmana del 21 i 22 de març amb la recreació històrica de la batalla i una fira.
 
Els actes de celebració del Combat d’Arbúcies començaran dimarts amb la II Marxa d’atxes que començarà a la placeta de la Pietat i que resseguirà els carrers Pietat, Pont Vermell, Magnes, Pont i plaça de la Vila, on acabarà amb un repic de campanes i una xocolatada per a tots els assistents. La marxa estarà acompanyada pels miquelets, figurants vestits amb la indumentària de l’època, que retran homenatge als fets ocorreguts 301 anys enrere. L’any passat van ser més de 300 els arbuciencs i les arbucienques que van participar en aquest acte i que van mostrar l’orgull de ser l’únic municipi de Catalunya que commemora una victòria davant les tropes borbòniques en el marc de la Guerra de Successió de 1714.
 
La commemoració del combat seguirà amb una fira que tindrà lloc el cap de setmana del 21 i 22 de març. Una fira que anirà acompanyada per la recreació històrica de la batalla que va tenir lloc a Arbúcies i que a través dels historiadors del Museu Etnològic del Montseny es va poder demostrar que el 14 de gener de 1714 el sometent armat d’Arbúcies, amb la col·laboració dels de Viladrau, Sant Hilari i Espinelves, va aconseguir derrotar dos regiments de les tropes borbòniques, formats per uns 800 soldats i 150 cavalls.
 
 
Arxivat a