Comencen les obres del carrer Camprodon d'Arbúcies

Acabat l’asfaltatge dels carrers Germana Assumpta i Sant Jaume, s’inicia la remodelació de la via principal del poble

Redacció
12 de gener del 2015
Actualitzat a les 9:25h
Carrer Camprodon artèria principal d'Arbúcies
Carrer Camprodon artèria principal d'Arbúcies | Aj Arbúcies

Carrer Camprodon artèria principal d'Arbúcies Foto: Aj Arbúcies


Després de tres anys de restriccions econòmiques, l’equip de govern, format per Entesa per Arbúcies i PSC, pot començar a portar a  terme la millora i remodelació dels carrers més importants del poble. Alguns d’ells estaven en un estat deplorable i arranjar-los era un dels objectius que figuraven a l’agenda de l’Ajuntament. Les grans obres van començar ja a la Travessia del Montseny, al carrer Montseny i a un tram del Castell. Però després s’ha continuat treballant amb l’asfaltat del Germana Assumpta i el carrer Sant Jaume. Tot això abans d’afrontar l’obra més gegantina: la reforma del Camprodon.
 
Les obres del carrer Camprodon comencen aquesta setmana. L’Ajuntament ha aconseguit un consens majoritari entre els veïns i comerciants i ha trobat les vies de finançament. En el projecte es contempla una vorera amplíssima, de dos metres i mig, a cada costat de carrer. Per deixar-la ben neta i afavorir el pas de les persones s’hi ha tret els entrebancs, com els fanals i els arbres que s’han posat a la zona d’aparcament. Després, a cada costat, hi haurà una zona d’aparcament i/o terrassa ben àmplia pel comerç, bars i restaurants. I, al mig, una zona àmplia de circulació. S’han previst els passos de vianants necessaris i es vol millorar l’àrea de contenidors. La zona d’aparcament de la Fonda Ayats també s’asfaltarà. A més a més, es farà nou el clavegueram gairebé a la meitat del carrer i els fils de l’electricitat es trenaran a les façanes,millorant la imatge visual.
 
També s’ha pensat en la sortida dels vehicles del carrer Sorrall, ara dificultosa. S’evitaran els problemes generats per les pluges i es posaran reixes a banda i banda. També s’engrandeix la placeta dels encantats, com un dels punts de trobada històric de la gent del poble. Tot aquest procés s’ha fet amb l’aportació de les persones que viuen o que tenen un negoci al carrer Camprodon. Això ha permès a l’Ajuntament tenir el consens necessari per remodelar aquest espai d’Arbúcies i significar-lo després de prop de cinquanta anys sense fer-hi cap actuació important.
 
El cost inicial de l’obra és d’1.274.000 d’euros, que es pagaran majoritàriament amb diners provinents de subvencions i la resta de fons propis municipals. Les aportacions vénen a través del Pla de Barris amb 684.000 euros, del Pla Únic d’Obres i Serveis amb 410.000 euros i de l’aportació del Consistori amb 180.000 euros El 2014 hi va haver 400.000 euros al pressupost municipal i la resta aniran a aquest any. Amb aquest projecte i aquest finançament cap veí haurà de pagar diners de la seva butxaca per fer l’obra.
 
La remodelació es començarà per la part de baix al costat dret, fins a la meitat del carrer, a la travessia Vicenç Bosch i després és continuarà al costat esquerre. Una vegada finalitzades aquestes obres es farà el mateix a la part de dalt, fins a la cruïlla del carrer Sorrall. I finalment s’afectarà el carrer del Pont, que també és remodelarà. D’aquesta manera es garanteix que sempre hi hagi circulació al Camprodon i la meitat dels aparcaments actuals en funcionament.
 

Obres al carrer Sant Jaume d'Arbúcies Foto: Aj Arbúcies



 
Arxivat a