Entitats del Baix Montseny homenatgen Quico Sabaté

Per aquest diumenge s'ha programat a Sant Celoni una marxa de torxes, ofrena floral al carrer Santa Tecla i lectura d'un manifest

Jordi Purtí/ BM
09 de gener del 2015
Actualitzat a la 13:07h
Tomba de Quico Sabaté al cementiri de Sant Celoni
Tomba de Quico Sabaté al cementiri de Sant Celoni | Jordi Purtí

Tomba de Quico Sabaté al cementiri de Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

 

Arran Baix Montseny i el casal Quico sabaté de Sant Celoni han programat per aquest diumenge 11 de gener una nova jornada d'homenatge a Quico sabaté, assassinat a Sant Celoni el 5 de gener de 1960, per tant ara fa 55 anys. L'homenatge començarà a les 6 de la tarda amb una marxa de torxes que sortirà de la plaça Comte del Montseny acompanyada  dels Diables Sant Celoni i Timbalers de Can Ramis.

Els actes seguiran amb la tradicionat ofrena floral al carrer Santa Tecla on va caure ferit de mort per les bales d'un sometent i la benemèrita i on hi ha col·locada una placa en el seu record. Finalment, cap a les 7 de la tarda, es llegirà un manifest al carrer Alguersuari, a La Clau. Aquests actes se sumen als que va organitzar el passat 5 de gener L'Assemblea Llibertària del Vallès Oriental al cementiri celoní.

Quico Sabaté, maqui anarquista, va exiliar-se a França després de la Guerra Civil per seguir defensant la lluita antifeixista i contra el règim franquista. Per aquest motiu havia estat qualificat pel règim com una de les persones més perilloses.

El Casal Quico Sabaté de Sant Celoni va organitzar els dies 1 i 2 de juny de 2013 un a activitat per seguir la ruta de l'últim viatge que el conegut maqui va fer des del municipi de Costoja (Vallespir), a la Catalunya Nord fins a Sant Celoni després de baixar del tren en el que viatjava des de Fornells de la Selva.

 

Arxivat a