Guadonat el web municipal de Sant Celoni per la seva qualitat i transparència

En un any i mig, ha passat de complir el 46% dels criteris establerts fins l'actual 90,24%

per Redacció, 8 de gener de 2015 a les 10:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Joan Castaño recollint el guardó Foto: Aj. Sant Celoni


L'Ajuntament de Sant Celoni ha obtingut per segon any consecutiu un guardó Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la informació́ publicada al web institucional www.santceloni.cat, segons el Laboratori de Periodisme i Comunicació́ per a la Ciutadania Plural, de la Universitat Autònoma de Barcelona. Enguany, amb una millora de gairebé 5 punts, Sant Celoni passarà de la Menció obtinguda l'any passat amb una puntuació de 85,37%, a un Segell amb una puntuació de 90,24%. L'alcalde Joan Castaño, acompanyat del regidor de Comunicació Jaume Tardy, va recollir el premi en un acte al Palau de Pedralbes de Barcelona presidit per la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.


El Segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació́ pública local és el màxim reconeixement que atorga aquest organisme universitari per haver millorat la informació publicada a la web institucional. En concret, el Laboratori de Periodisme i Comunicació avalua la informació́ que es publica a les pàgines webs dels ajuntaments catalans per mitjà d'una bateria de 41 preguntes per conèixer si ofereixen informació́ en relació́ a quatre categories: Qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen sobre la gestió i quines eines ofereixen per a la participació́ ciutadana.


El  web municipal de Sant Celoni ha millorat els seus resultats en poc temps: a principis de 2013 es trobava a un 46% dels criteris complerts; va millorar fins al 71% coincidint amb l'estrena del nou web, l'octubre de 2013; el març de 2014 ja arribava al 85,37 i actualment s'ha assolit el 90,24%.


Segons el regidor de Comunicació, Jaume Tardy, "l'alta puntuació aconseguida pel web municipal és fruit de la tasca duta a terme per l'Ajuntament de Sant Celoni en els darrers anys amb actuacions encaminades a obrir el govern municipal i assolir un alt nivell de transparència".


Sant Celoni és l'únic municipi del Baix Montseny que aconsegueix el Segell i al costat de Mollet i Granollers, un dels tres del Vallès Oriental. A nivell de Catalunya, només 77 dels 947 municipis existents, han aconseguit un Segell, Menció o Reconeixement.


El segell Infoparticipa consisteix en un document que es lliurat durant l'acte, la publicació d'un banner amb un disseny específic en què consti l'acreditació de qualitat al web municipal, i una senyalització específica al Mapa Infoparticip@ (mapainforparticipa.com), que recull la puntuació de les diferents webs dels municipis catalans analitzades.

 

Participació