Just Sociats i Núria Piques guanyen la 3a Trail de Sant Esteve

La celonina Louise Brown queda a només 41 segons de la campiona del món amb la selecció catalana

29 de maig del 2012
Louise Brown segona a la Trail de Sant Esteve
Louise Brown segona a la Trail de Sant Esteve | Montse Coll
Louise Brown segona a la Trail de Sant Esteve Foto: Montse Coll

Aquest diumenge 27 de maig es va disputar la tercera edició de la Trail Sant Esteve.
Gairebé 900 corredors van prendre la sortida, amb bona part dels millors especialistes a la cursa de muntanya, com Just Sociats, Manel Amor, Xavier Espiña o Núria Piques i Louise Brown.

El trail el formaven 3 curses: les Mini Trail, curses infantils d’entre 1 i 3 quilòmetres (disputades dissabte), La Trail Speed de 13 quilòmetres i 700 m. de desnivell acumulat i la prova reina de 27 quilòmetres i 3.052 m. de desnivell acumulat.

Amb el tret de sortida a la plça de l'Església de Sant Esteve de Palautordera, els corredors no van trigar massa en endinsar-se per espectaculars paisatges al cor del Montseny travessant corriols, rius pistes forestals, i trialeres d'altres municipis baixmontsenyencs com Sant Pere de Vilamajor i Mosqueroles (Fogars de Montclús).

El corredor de Manresa, Just Sociats, va ser al més ràpid i va revalidar la victòria aconseguida en la passada edició, marcant un crono de 2h18’00’’, corrent a un ritme mig d'11’74km/h. El van seguir per aquest ordre, Xavier Espiña, a tan sols 52 segons, i l'actual Campió de la Copa Catalana de Carreres d'Ultra Resistència, Manel Amor, a 4 minuts de Sociats.

En l’apartat femení, amb un temps de 2h40’56”, la guanyadora absoluta ha estat la campiona del món amb la selecció catalana, Núria Picas, que aquest any ja ha aconseguit 2 podis a les proves de la Copa del Món, Transvulcania i Zegama-Aizkorri, seguida a només 41 segons per la celonina del C.A. Sant Celoni, Louise Brown i en tercer lloc ha arribat Jacquie Manhard a 16’15”.