Ada Colau acusa el regidor de Ciutadans en Blanc de Palau d'usurpar el nom de Guanyem

Julià de Fabián, va registrar el nom Ganemos amb seu a una nau industrial propietat de Aigües de Barcelona (Agbar)

Redacció
17 de desembre del 2014
Actualitzat a les 22:24h
El regidor d'escons en Blanc, Julià de Fabián
El regidor d'escons en Blanc, Julià de Fabián | Jordi Purtí

El regidor de Ciutadans en Blanc, Julià de Fabián Foto: Jordi Purtí

 

Aquest matí Ada Colau ha denunciat que "un partit fantasma" ha "usurpat" el nom de la formació Guanyem Barcelona "amb l'ajuda del Ministeri d'Interior", registrant-lo dos dies abans que es constituís com a partit. Segons han explicat els portaveus de Guanyem, Ada Colau i Jaume Asens, els ha pres el nom Julià de Fabián López, número u de la plataforma Hartos.org i regidor de Santa Maria de Palautordera. Colau ha dit que abans d'anar als jutjats, esgotaran la via administrativa, i si el conflicte no se soluciona abans de les eleccions municipals, es presentaran amb un altre nom. 

Guanyem Barcelona es va presentar el 26 de juny amb l'objectiu de constituir una candidatura per l'alcaldia de Barcelona, però fins el 13 d'agost no es va constituir com a partit polític. Poc després, el 28 d'agost, es va sol·licitar la inscripció al registre de partits polítics. Però segons el Ministeri d'Interior, dos dies abans Fabián López havia registrat el "partit fantasma" Ganemos, amb seu a una nau industrial propietat de Aigües de Barcelona (Agbar).

Així ho explica Guanyem Barcelona a la seva pàgina web, on també denuncia un xantatge de Fabián López i que el Ministeri d'Interior "obstaculitzat el registre legítim de Guanyem beneficiant el registre fraudulent d'un partit fantasma".