Aleix Sarri presenta a Sant Celoni el seu llibre "La Unió Europea en perill"

L'assistent de l'eurodiputat de CDC Ramon Tremosa no està convençut que d'aquí a deu any se segueixi utilitzant l'euro

Redacció
16 de desembre del 2014
Actualitzat a les 10:51h
Assistents a l'acte de presentació del llibre d'Aleix Sarri
Assistents a l'acte de presentació del llibre d'Aleix Sarri | Miquel Comas Dorca

Raül Garcia, Aleix Sarri i Andreu Pujol (d'esquerra a dreta) Foto: Miquel Comas Dorca

 

"Europa té entre els seus principals perills el trencament de l'euro. Ocasionaria pèrdues multimilionàries molt grans que podria trencar el mercat únic.", aquesta va ser una de les reflexions que dissabte va fer Aleix Sarri a l'Hotel Suís de Sant Celoni en la presentació del seu llibre La Unió Europea en perill. Com la crisi de l'euro ha qüestionat el futur d'Europa (Pòrtic). Sarri és llicenciat en biotecnologia i màster en relacions internacionals. Actualment, és assistent de l'eurodiputat de CDC Ramon Tremosa.

L'acte, organitzat per la Llibreria Alguer7 i introduït per Raül Garcia es va plantejar com una entrevista a càrrec d'Andreu Pujol i que Aleix Sarri va contestar com a coneixedor del que es cou al Parlament Europeu. En aquest sentit, aprofundint en un hipotètic trencament de l'euro està convençut que causaria tensions poilítiques entre els estats "i això podria qüestionar el futur de la Unió". Sarri no assegura del tot que d'aquí a una dècada els europeus seguim utilitzant l'euro. També es va referir a les diferències entre el Nord i el Sud europeu assegurant que les divergències són grans per molts motius però tenen la possibilitat de convergir econòmicament a mitjà termini.

Tampoc hi podia faltar referències al procés català i com es veu des d'Europa. Sarri reitera que la majoria ho consideren un afer intern però una cosa és clara "a Europa no l'interessa  que Catalunya deixi de formar part de la UE i a l'inrevés tampoc". Des d'Europa es demana prudència i per això no es manifesten en dir si una Catalunya independent seria expulsada de la UE. "Europa funciona molt a través de fets consumats", recorda l'assistent de l'eurodiputat.
 

Assistents a l'acte de presentació del llibre d'Aleix Sarri Foto: Miquel Comas Dorca



 
Arxivat a