La Marató de TV3 se centra en les malalties del cor

Laura Alberch
13 de desembre del 2014
Actualitzat a les 9:23h
990_1418380209Sin_ttulo-1
990_1418380209Sin_ttulo-1
 

A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor. La nova edició de La Marató de TV3, que es farà el diumenge 14 de desembre, se centra en donar a conèixer aquest conjunt de malalties i en recaptar fons per impulsar la seva recerca. El plató del programa acollirà 15 hores d’emissió en directe que combinaran divulgació científica, sensibilització i entreteniment. 

On van a parar les donacions? Com es fa el seguiment dels diners que es destinen als projectes científics? Qui vetlla per la claredat econòmica de la iniciativa? Aquest vídeo explica la tasca de La Marató en tres minuts:

 

Les malalties del cor

Aquest tipus de malalties poden afectar tothom, tant homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d’ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes. El cor no es regenera. Per tant, el cor que tenim quan naixem és gairebé el mateix que tenim quan morim. Ha de funcionar tota la vida.
 

Interactiu de La Marató per saber més coses del cor 
 

Com emmalalteix? Aquest audiovisual s'ha projectat en més de 4.000 conferències als centres educatius. Combina explicacions mèdiques, recursos visuals i testimonis de persones afectades per oferir una visió completa de les patologies del cor, com poden ser arítmies, valvulopaties, cardiopaties congènites, infarts o insuficiència cardíaca.  

 

Com puc fer un donatiu?

- Trucant al telèfon 905 11 50 50. Aquest telèfon només estarà obert el dia 14 de desembre durant les quinze hores de programa. 

- Per Internet durant tot l'any.

- A través dels caixers automàtics de "La Caixa" o fent una transferència al número de compte ES42 2100 0555 31 0201001500.

- Mitjançant aplicacions per a iPhone i Android

#JoEstimoLaMarató

A través d'aquesta etiqueta es pot donar suport a La Marató a través de les xarxes socials. Diversos personatges coneguts com Xavi Hernández, Quim Masferrer o Els Pets ja ho han fet:

 



Les activitats populars

Un milió de persones es mobilitzaran a centenars de poblacions catalanes al voltant de les més de 2.000 activitats populars que entitats i associacions de tot tipus organitzaran per donar suport a La Marató 2014. Gràcies a un mapa interactiu es poden consultar totes les activitats organitzades arreu de Catalunya.
 

Mapa interactiu de les activitats populars per La Marató
 

Què veurem al programa de diumenge?

 
 

Consulta l'agenda d'activitats de La Marató 2014 al Baix Montseny

Escolta o compra el disc de La Marató 2014

Llegeix fragments o compra el llibre de La Marató 2014