​El PP aprova la seva «llei mordassa»

La nova Llei de Seguretat Ciutadana de Fernández Díaz multarà amb 30.000 euros qui impedeixi un desnonament, enregistri imatges dels antiavalots o insulti la policia

J.P.V / ACN
12 de desembre del 2014
Actualitzat a les 17:56h
Els diputats d'IU, contra la llei.
Els diputats d'IU, contra la llei. | E.P.

El Congrés espanyol acaba d'aprovar aquest dijous, amb els únics vots del PP (181 sí, 141 no), la Llei de Seguretat Ciutadana -popularment coneguda com a "llei mordassa"-, que reforma la Llei 'Corcuera' de 1992 i, entre altres, tipifica com a infracció les manifestacions no comunicades davant institucions com el Congrés, el Senat o els Parlaments, i estableix un mecanisme per fer legals les anomenades "devolucions en calent" a la frontera de Ceuta i Melilla. 

Les "devolucions en calent" ha sigut el punt que ha generat més debat. De fet, l'oposició ha assegurat que aquest punt vulnera la Carta Europea dels Drets Humans i nega a aquestes persones els drets que l'Estat concedeix a totes les persones que es troben al seu territori, al que el ministre d'Interior Fernández Días ha respost: "Que ens donin la direcció i els enviarem aquestes persones".

Entre d'altres coses, aquesta llei multa amb 30.000 euros negar-se a mostrar el DNI a la policia, enregistrar imatges d'antiavalots, impedir un desnonament o insultar a la policia. Sobre qui ha qualificat la norma com a "Llei mordassa", els ha acusat d'actuar "de mala fe i amb ignorància".