ICV del Vallès Oriental vol el control de la superpoblació d'animals sense mort

Els ecosocialistes proposen que es doti als cossos d’agents rurals d’eines i recursos per fer aquesta funció, enlloc de caçadors aficionats.

Redacció
12 de desembre del 2014
Actualitzat a les 17:52h
El grup parlamentari d’ICV- EUiA ja fa mesos que mostra el seu malestar respecte a les batudes que s’estan produïnt al Vallès Oriental per la suposada superpoblació de conills i senglars. Per aquest motiu, la diputada d’ICV, Marta Ribas, ha presentat una bateria de preguntes al Govern de la Generalitat sobre les mesures adoptades al respecte, que encara no han obtingut resposta.

Després de la mort d’un caçador per un tret accidental a Fogars de la Selva, la diputada Ribas ha tornat a presentar diverses preguntes sobre els fets i les mateixes mesures que ha adoptat el Govern del President Mas. Els ecosocialistes  proposen que els agents rurals siguin dotats d’eines, formació i recursos per fer front al control de la superpoblació en els entorns forestals.

Tanmateix, demanem que els controls siguin més efectius i menys agressius, i que aquests controls estiguin consensuats prèviament, amb els agents socials i econòmics implicats.
D’altra banda, ICV considera que és més eficient, més segur i més respectuós amb el dret dels animals, utilitzar procediments de captura i reallotjament o de captura i sacrifici, que no pas, autoritzar batudes de caça.