El futur de la gestió de l'aigua de La Tordera a debat

Ciutadans i científics es troben aquest divendres a Hostalric en una jornada emmarcada en el projecte BeWater

per Redacció , 11 de desembre de 2014 a les 16:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Parlar de canvi global significa parlar de canvi climàtic, però també de fenòmens extrems de sequera i inundacions, de pèrdua de biodiversitat i d’alteracions dels cicles naturals que afecten les nostres conques. Com podem fer front a aquest canvis a la Mediterrània? Trobar respostes a aquest interroganmt serà l'objectiu de ciutadans i científics que aquest divendres 12 de desembre es troben al Domus Sen Soví d'Hostalric, per debatre sobre el futur de la gestió de La Tordera


El projecte europeu BeWater és un projecte de ciència ciutadana que vol crear plans de gestió de l’aigua adaptats als futurs escenaris de canvi global. Per fer-ho, a quatre conques del Mediterrani (la Tordera a Catalunya, el Vipava a Eslovènia, el Pedieos a Chipre i el Rmel a Tunísia) els científics del projecte BeWater i la ciutadania que viu o treballa en aquestes conques es trobaran per dialogar i col·laborar sobre el que més els preocupa: el futur de l’ús de l’aigua.  Entre tots hauran de treballar per trobar la millor forma de gestionar l’aigua i per fer-ho de forma adaptativa, fent front als canvis que s’esperen en un futur proper.

Els  objectius per aquest taller seran per una banda presentar BeWater i donar una idea del procés engegat pel projecte,  Intercanviar coneixement, sensibilitzar i participar.
 

 

Participació