El vent fa estralls al Baix Montseny

A diversos municipis de la comarca s'han arrencat arbres de parcs i cases particulars, han voleiat teules i s'han arrossegat contenidors i cadires

Jordi Purtí / BM
09 de desembre del 2014
Actualitzat el 10 de desembre a les 7:15h
Efectes del vent en una casa de Santa Maria de Palautordera
Efectes del vent en una casa de Santa Maria de Palautordera | Matty Cortès

El conjunt del Baix Montseny ja està patint els efectes de la ventada. De moment, a Santa Maria de Palautordera s'han tombat almenys un munt arbres al Parc Pau Casals, tocant al passeig del Remei. També han caigut avets de diverses cases particulars, s'han trencat baranes i els semàfors han deixat de funcionar. Tanmateix han voleiat teules d'uralita d'alguna teulada i hores d'ara la policia local està apuntalant senyals de trànsit en algunes zona del municipi.

A Santa Maria de Palautordera s'ha la carretera de l'estació i s'ha interromput l'emissió de Ràdio Vitamènia fins que amaini el vent i no es produeixin els talls de corrent continuats, per evitar danys als aparells. A més, s'ha activat el pla municipal en alerta.

Arbres arrencats a Santa Maria de Palautordera Foto: Matty Cortès

 

Arbre tombat a Sant Antoni de Vilamajor Foto: Pilar Campos


La caiguda d'arbres també s'ha notat a Sant Antoni de Vilamajor, en el casc urbà, cosa que ha obligat que la la policia local hagi establert un cordó de seguretat i evitar danys personals. Al poble veí, a Sant Pere de Vilamajor, l'Ajuntament ha fet pública una nota a través de la qual es recomana als pares que aquesta tarda no es portin els nens a l'escola com a mesura de prevenció.
 

A Sant Celoni els bombers han hagut de fer des de primera hora de la tarda unes quantes sortides. Ara per ara, s'han detectat caigudes de teules i contenidors d'escombraries arrossegats per la força del vent, com mostren aquestes imatges de la zona del Sot de les Granotes i al barri del Baix Montseny, i també cadires a la plaça de la Vila, com es pot veure enaquest vídeo de Miquel Comas. A Sant Celoni s'ha activat el pla municipal en emergència. Al poble de Montseny no tenen llum des d'aquest migdia.

Malgrat l'espectacularitat, ara per ara només s'han de lamentar danys materials. De fet, Protecció Civil ha alertat que el temporal de vent d'aquest dimarts serà intens a gran part del país i a la zona del Montseny les ratxes superaran els 90Km/h.

Contenidors arrossegats a Sant Celoni Foto: Esteve Blanch