Més de 400 ciclistes a la 9a Marxa Terra de l'Aigua de Riells i Viabrea

Els participants del recorregut llarg van haver de superar sis ports de muntanya i 2.750 metres de desnivell en els 147 Qm del recorregut

Redacció
28 de maig del 2012
Sortia 9a Marxa Terra de l'Aigua
Sortia 9a Marxa Terra de l'Aigua | T. Desmargues
Sortia 9a Marxa Terra de l'Aigua Foto: T. Esmatges

Més de quatre-cents ciclistes de diferents categories van prendre la sortida ahir diumenge 27 de maig de la 9a Marxa Cicloturista  Terra de l'Aigua - Diari Sport que cada any organitza el Club Ciclista Riells i Viabrea. Els participants a la cursa poden escollir entre un recorregut llarg de 147 quilòmetres i un altre de curt de 95 quilòmetres.

Enguany, la organització ha dissenyat un recorregut completament nou, a través de les comarques de la Selva, Vallès Oriental i Osona; que va passar per alguns dels paratges més espectaculars del Parc Natural del Montseny, de les Guilleries i de la comarca de l'aigua; i per molts dels pobles de la zona: Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera, Montseny, El Brull, Seva, Viladrau, Sant Hilari Sacalm, Sant Sadurní d'Osormort, Espinelves, Arbúcies i Breda.

Els ciclistes van haver de superar nous ports. La principal novetat va ser la pujada al difícil port de Coll Formic (1.145 m.), de 1a categoria, amb 15,5 km al 5,1%, un port que mai havia estat inclòs al recorregut de la marxa. També van haver de superar el Coll de Gomara (887 m.-3ª), l'alt de Sant Hilari Sacalm-Font Vella (869 m.-1ª), alt de matamala (986 m.-3ª), coll del buc (728 m.-3ª), coll de ravell (821 m.-3ª) aquests quatre últims al recorregut llarg, i el Coll de n'Orri (241 m.-3ª), a tant sols 6 km. de l'arribada.

Homenatge a Alfred Esmatges
En l'edició d'aquest es va homenatjar a l'exciclista professional Alfred Esmatges Yuste.
Notable esprinter en l'època daurada del ciclisme català (anys 50). Com a amateur va aconseguir més de 50 victòries. Va ser professional de l'any 1955 al 1961 en els següents equips: Indaucho, Mobylette Coabania, Ignis (Itàlia), KAS i Ferrys. En un mateix any va aconseguir etapa, Premi de la Muntanya i les Metes Volants de la Volta a Catalunya. Va combinar la carretera amb la pista, disputant nombroses curses de 6 dies a Europa i América.

Un cop retirat de la competició, va seguir vinculat al ciclisme en l'àmbit directiu. Fou durant varis anys, president del C.C. Tibidabo. L'any 1978 és elegit President de la Federació Catalana de Ciclisme, dirigint la federació durant 4 anys. L'any 1982, assessor tècnic de la AEOCC (Asociación Española de Organizadores de Carreras Ciclistas).


Homenatge Alfred Esmatges Foto: T. Esmatges