Sant Celoni facilita els tràmits per censar els animals de companyia

Qualsevol circumstància relacionada amb gossos, gats o fures domèstiques es podrà comunicar amb un senzill formulari

per Redacció , 5 de desembre de 2014 a les 11:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Facilitats per inscriure els animals de companyia al cens Foto: Jordi Purtí


A partir d'ara, les persones veïnes de Sant Celoni i propietàries d'un animal de companyia (gos, gat o fura) ho tenen molt més fàcil per tramitar-ne la seva inscripció, modificació o baixa al cens municipal. Des del novembre, l'Ajuntament de Sant Celoni ha implantat la utilització d'un Registre únic d'abast català, anomenat ANICOM, que permet agilitzar la tramitació: només caldrà omplir un model de "Comunicació al Registre General d'Animals de Companyia" disponible al web municipal o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana i marcar l'opció que correspongui com alta de l'animal (per naixement o adquisició); canvi de propietari de l'animal; canvi d'adreça de l'animal dins del municipi; baixa per mort de l'animal o baixa del cens per canvi de municipi.

Abans de la inscripció en el cens municipal, un veterinari ha d'haver identificat l'animal amb un microxip i aquest ha de portar una placa identificativa on consti el nom de l'animal i les dades de la persona propietària.

 

Participació