La consulta per a decidir els dies de festa local d'Arbúcies sense consens

Els grups de l'oposició, CiU, ERC i CUPA, emeten un comunicat en el qual lamenten l’excés de personalisme a l’hora d’establir la data de la consulta

Redacció
04 de desembre del 2014
Actualitzat a les 8:40h
Els gegants protagonistes de la Festa Major
Els gegants protagonistes de la Festa Major | DBM

Els gegants protagonistes de la Festa Major Foto: DBM

 

Tots els grups de l’oposició a Arbúcies vàrem peticionar, en el ple municipal de 23 de desembre de 2013, que se celebrés una consulta popular per determinar els 2 dies de festa que qualsevol ajuntament té dret a marcar al calendari. Aquesta petició es va fer després que l’equip de govern decidís canviar, unilateralment, les festes locals tan sols dos mesos d’haver-les aprovat per primera vegada.
 
Des del mes de juny, tots els grups municipals hem estat treballant per determinar les condicions en què s’havia de celebrar una consulta perquè de forma lliure i amb la màxima informació possible la ciutadania d’Arbúcies decidís les festes locals.
 
En la darrera reunió celebrada el dia 30 d’octubre, tan sols fa un mes, els grups de l’oposició vam posar sobre la taula dos elements: les garanties legals de la consulta i a partir de quin mínim de participació el resultat de la consulta seria d’obligat compliment; és a dir, si només voten 20 arbuciencs, el canvi és d’obligat compliment? D’aquesta reunió ens en vàrem emplaçar a una altra que aclariria aquests punts plantejats. Aquesta reunió no ha arribat i ens hem trobat una consulta anunciada en unes dates i en unes formes que desconeixíem. Per tot plegat:

1. Lamentem, una vegada més, una forma de governar que menysté i arracona qualsevol veu diferent a la de l’equip de govern. 

2. Lamentem que aquesta consulta es faci a posteriori i no a priori del canvi de dates de festa municipal. Primer és consulta i després es canvia. I no al revés, que és com fa l’equip de govern. 

3. Lamentem la manca de consens i l’excés de personalisme a l’hora d’establir la data de la consulta.
 
4. Lamentem que la convocatòria de la consulta popular no hagi estat aprovada pel Ple municipal, òrgan d’expressió de la voluntat popular.
 
5. Lamentem, com a grups municipals, desconèixer, a hores d’ara, la base legal amb què se sustenta la consulta que ens ocupa.
 
Aquest no és un posicionament que fem en contra de ningú, és un posicionament que fem en favor d’una forma de fer que busca el consens i que recerca treballar pel nostre municipi sense visions personalistes o de curta volada.
 
Tot i així com a grups municipals que des del primer dia hem defensat que aquesta decisió s’havia de decidir a través d’una consulta, cridem als arbuciencs i les arbucienques a sortir a votar de forma massiva els propers dies 5, 6 i 7 de desembre.
 
Arbúcies, 2 de desembre de 2014.
 
Convergència i Unió
Esquerra República de Catalunya
Candidatura Unitària Popular d’Arbúcies - CUP

 
Arxivat a