Arbúcies decideix els dies de festa local

Els dies 5, 6 i 7 de desembre se celebrarà una consulta ciutadana

Redacció
03 de desembre del 2014
Actualitzat el 04 de desembre a les 8:24h
Les Enramades una de les tradicions d'Arbúcies
Les Enramades una de les tradicions d'Arbúcies | Fina Colomer

Les Enramades una de les tradicions d'Arbúcies Foto: Fina Colomer


Arbúcies decidirà amb una consulta ciutadana quan vol que se celebrin les festes locals a partir del 2015, per la Festa Major, per les Enramades o bé, un dia per Festa Major i un dia per Enramades.
 
El procés participatiu tindrà lloc els propers 5, 6 i 7 de desembre als baixos de l’Ajuntament, situat a la plaça de la vila. El divendres, 5 de desembre, es podrà votar de 5 a 8 de la tarda; el dissabte, 6 de desembre, des de les 10 del matí fins a les 8 de la tarda ininterrompudament i el diumenge dia 7 des de les 10 del matí fins a dos quarts de dues de la tarda. Tot seguit, i obert al públic es farà el recompte de les votacions. A la consulta hi podran participar totes aquelles persones a partir de 16 anys que estiguin empadronades a Arbúcies i presentin el DNI, NIE, carnet de conduir o passaport.
 
La butlleta per votar contemplarà tres opcions: que els dos dies de festa local se celebrin per la Festa Major, que ambdós dies es destinin a les Enramades o bé, que un dia se celebri per la Festa Major i l’altre per les Enramades. La regidora de Festes, Maria Àngels Soler, explica que  “és un tema prou important perquè siguin els ciutadans d’Arbúcies que decideixen quan volen que se celebrin les festes locals” i, per això, “farem aquesta consulta per saber l’opinió dels arbuciencs i les arbucienques”.
 
Tots els ajuntaments poden escollir dos dies de festa local. Des de fa molts anys, Arbúcies les ha celebrat per la Festa Major. L’any passat el Ple municipal va acordar canviar les dates i celebrar-les per les Enramades, per tal de donar un impuls a la festa més important del municipi, i que està declarada festa tradicional d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya. En l’acord pres entre tots els grups municipals es va consensuar fer una consulta a la ciutadania per tal que sigui el poble qui decideixi en quines dates vol que tinguin lloc les festes locals. El resultat de la consulta serà vinculant, és a dir, els diferents partits que tenen representació municipal es comprometen a respectar el resultat.
 
 
Arxivat a