Els bombers de Sant Celoni tallen tres arbres pels efectes de la llevantada

ha estat aquest vespre a la plaça Cardenal Cisneros

Redacció
01 de desembre del 2014
Actualitzat el 02 de desembre a les 8:41h
arbres tombats a la plaça Cardenal Cisneros a Sant Celoni
arbres tombats a la plaça Cardenal Cisneros a Sant Celoni | Albert Sanz Sala
La llevantada també ha tingut conseqüències a Sant Celoni. Ahir al vespre, els Bombers de la Generalitat van haver d'intervenir a la plaça Cardenal Cisneros i tallar tres arbres a conseqüència de la pluja i el vent que dissabte i diumenge ha afectat tota la comarca. Per que ha pogut saber BaixMontseny.info un dels arbres va tombar i, per qüestions de seguretat els bombers van decidir tallar altres dos pins que estaven en mal estat. La policia local també hi va intervenir acordonant la zona. Aquest migdia, operaris municipals estaven treballant en les tasques d'estellar els arbres. A Sant Celoni, la pluja recollida en 48 hores ha estat de 89 mm, a més de la crescuda considerable dels cabals de riu La Tordera i el Pertegàs.

Al llarg de l’episodi s’han superat els 200 mm a molts sectors de l’extrem nord-est del país, del Pirineu i Prepirineu oriental i al massís del Montseny, mentre que al massís dels Ports s’han superat els 400 mm. Així, entre el dijous 27 de novembre i el dilluns 1 de desembre fins a les 10 del matí al Puig Sesolles (1.668 metres d'altitud) s'han recollit 237,8 mm. En aquest mateix punt, l'1 de desembre es van arribar a registrar ratxes màximes de vent de 113 Qm/h.

La predicció indica que fins dimecres 3 al vespre no s’espera un nou canvi de temps. Fins aleshores tindrem una certa estabilitat, amb domini del sol de cara a la tarda de dimarts, però amb núvols més compactes al litoral i al prelitoral durant les nits i matinades, que podran deixar algun ruixat poc destacable en aquest sector. Dimecres a la tarda la nuvolositat tornarà a tapar el cel arreu, i entre aquella nit i la tarda de dijous s’espera que les precipitacions puguin tornar a afectar qualsevol punt del país. Les més importants s’esperen al litoral i al prelitoral, tot i que no seran ni de bon tros tan destacables com les del cap de setmana passat. La temperatura tindrà tendència a baixar progressivament.
 

Arbres tombats a Sant Celoni Foto: Albert Sanz Sala

 

Arbres tombats a Sant Celoni Foto: Albert Sanz Sala

 

Arbres tombats a la plaça Cardenal Cisneros a Sant Celoni Foto: Albert Sanz Sala
 

Arbres tombats a Sant Celoni Foto: Albert Sanz Sala



 
Arxivat a