El Consell Comarcal del Vallès Oriental contracta set aturats del Baix Montseny

Juntament amb altres 16 treballadors més de la comarca treballaran durant sis mesos a jornada completa per portar a terme projectes de caràcter públic i social

Redacció
26 de novembre del 2014
Actualitzat a la 13:02h
El 28 de novembre s’incorporaran a la feina 23 persones contractades pel Consell Comarcal per un període de 6 mesos a jornada completa, per dur a terme 16 projectes de caràcter públic i d’interès social, a diferents ajuntaments de la comarca, a través del programa Treball i Formació, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu amb càrrec al Programa Operatiu de l’objectiu d’”Inversió en Creixement i Ocupació”, per al període 2014-2020.
 
Aquest programa integra accions formatives i d’experiència laboral i s’adreça a persones en situació d’atur no perceptores, prioritàriament de 30 anys o més, que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi. Els diferents projectes municipals que es duran a terme són de suport a la brigada municipal, organització del magatzem de la brigada, reforç administratiu a àrees dels ajuntaments i agents cívics. Les persones contractades rebran un sou de 850 euros més les dues pagues extres i 90 hores de formació, vinculada a un certificat de professionalitat. En el cas de les persones que realitzen tasques administratives la formació serà d’activitats administratives en la relació amb el client i per la resta de treballadors, d’activitats auxiliars de comerç.

Municipis de procedència

Entre els municipis del Baix Montseny als quals es desenvoluparan les actuacions són: Santa Maria de Palautordera (2), Llinars del Vallès (2), Sant Pere de Vilamajor (1), Sant Antoni de Vilamajor (1) i Vallgorguina (1). Altres municipis del Vallès Oriental que es veuran beneficiats per aquesta mesura són La Roca del Vallès (2), Bigues i Riells (2), Sant Fost de Campsentelles (2), Santa Eulàlia de Ronçana (2), Montmeló (2), Vilanova del Vallès (1), l’Ametlla del Vallès (1), Martorelles (1), Cànoves i Samalús (1), Sant Feliu de Codines (1) i Lliçà de Vall (1).
 
Per tal de coordinar el projecte i facilitar la posterior inserció laboral dels participants, el SOC subvenciona el 70% de la jornada d’un tècnic per un període de 7 mesos per fer la coordinació i la prospecció d’empreses. En total es destinen més de 240.000 euros, amb recursos provinents del SOC i del Fons Social Europeu, i amb el co-finançament dels ajuntaments i el propi Consell Comarcal.
 
Aquests 23 treballadors s’afegeixen als 26 que ja estan treballant a 18 ajuntaments de la comarca des del 29 de juliol i que acaben el 28 de gener, contractats també pel Consell Comarcal i que eren perceptors de la renda mínima d’inserció, en el programa Treball i Formació impulsat també pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançat en un 50% pel Fons Social Europeu i amb el suport econòmic dels ajuntaments que els acull. Aquests han rebut 30 hores de formació en competències transversals.