El Baix Montseny contra la violència de gènere vers les dones

A diversos municipis de la comarca s'han programat activitats orientades a la sensibilització per a l'eradicació d'aquesta mena de violència

Redacció
22 de novembre del 2014
Actualitzat a les 7:57h

Un dels cartells commemoratius del Dia Internacional contra la Violència envers les dones que es poden veure a Sant celoni Foto: Jordi Purtí


A la majoria de municipis del Baix Montseny aquests dies s'estan celebrant diverses activitats al voltant del Dia Mundial per a l'eliminació de la violència vers les dones, fixat internacionalment en el 25 de novembre.

Així a Sant Celoni, la Plataforma d'Iniciatives per l'Equitat entre Gèneres (PIEG), ha organitzat diverses accions orientades a la sensibilització per a l'eradicació de la violència de gènere. Aquest dissabte a les 7 de la tarda a la plaça de la Vila tindrà lloc una acció teatral i il·lustracions al carrer: Trenquem el Silenci amb Anna Capacés i Kai Corvus. A més, a la plaça s’instal·larà un espai de divulgació amb les imatges de rebuig a la violència envers les dones recollides durant les activitats de l’any passat.
 
Des de fa uns dies, a l'espai públic de Sant Celoni i la Batllòria s’hi han col·locat rètols amb imatge i missatges per a la denúncia i reflexió al voltant d'aquesta problemàtica. La PIEG està constituïda per entitats, persones a títol individual i representants de l'Ajuntament  de Sant Celoni que es reuneixen periòdicament per tal de reflexionar sobre la manca d'equitat entre homes i dones i per proposar iniciatives per trencar-la tant com sigui possible.

A Santa Maria de Palautordera, des de les Àrees d’Igualtat i Joventut, ahir divendres van programar a l’Institut Reguissol el taller “Si l’amor és un embolic... pots desembolicar-te!” destinat als grups de 1r de Batxillerat amb l’objectiu de reflexionar sobre la construcció de l’amor romàntic i la relació amb la violència de gènere a les relacions afectives. L’activitat es va complementar amb la Ginkana: “Que no t’agafi el masclisme!” que va servir per potenciar l’educació no sexista en l’oci i visibilitzar les desigualtats de gènere. El 25 de novembre l’ajuntament també col·laborarà en les activitats organitzades per l’Associació de Dones de Santa Maria de Palautordera.
 

Tallers pels joves a Santa Maria de Palautordera Foto: Xiulet


A Arbúcies també ahir divendres al Teatre el Centre hi va haver el passi de la pel·lícula de gènere Agosto. A Breda també s'han organitzat diverses activitats que han començat aquest divendres amb la inauguració de l'exposició "El teixit associatiu de Breda diem no a la violència", en la qual hi col·laboren diferents entitats del poble. Dimarts vinent a la tarda a la plaça de la Vila hi haurà una concentració, lectura del manifest i marxa silenciosa. A la plaça de la Dona un homenatge a totes les víctimes d'enguany i la representació de l'espectacle Amarg. A més, durant tot el dia qui ho desitgi pot dipositar una espelma a l'olivera de la plaça de la Dona per retre el seu homenatge particular a les víctimes.

Documentals a Sant Antoni de Vilamajor

A Llinars del Vallès s'ha programat una caminada a Collsabadell el dia 23 de novembre sota el lema "Digue'm prou a la violència de gènere" en motiu de la celebració del 25 de novembre, dia internacional contra la violència vers les dones. La sortida serà de la plaça del Països Catalans on també hi haurà un  taller de biodansa i un curs de defensa personar. Hi col.labora l'Associació Dones de Llinars, Centre excursionista Llinars, Club esportiu Shiho Wari i Associació La Miranda.

A Sant Antoni de Vilamajor En commemmoració al Dia Internacional per l’eradicació de la violència de gènere, 25 de novembre, la Regidoria de Benestar Social i Família de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, organitza, el dia 26, una sessió de cine fòrum amb el visionat de dos documentals sobre el tema. El documental "Buits" neix amb la intenció de donar una visió poc coneguda del problema de la violència de gènere, fent-ho des de la perspectiva dels homes agressors.

El documental "Ferides" –amb la participació de dones maltractades–,  pretén completar la mirada sobre aquest problema donant veu a aquells homes que l'han viscut en primera persona, amb el testimoni de la seva situació, la presa de consciència de les seves experiències i les seves perspectives de futur. Posteriorment, es farà un debat. L'activitat tindrà lloc a la Biblioteca.
 

Homenatge a les víctimes de la violència de gènere a Breda Foto: Tots per Breda