Contactes a tres bandes de la PAH Baix Montseny per exigir pisos socials

Aquest dimecres s'ha celebrat la primera reunió entre la platafomra, el consistori celoní i el BBVA per instar a l'entitat a que cedeixi la gestió dels seus habitatges buits a l'ajuntament

Redacció
21 de novembre del 2014
Actualitzat a les 15:23h
Les actuacionsa de la PAH Baix Montseny ja fan negociar a tres bandes amb els banc i l'Ajuntament
Les actuacionsa de la PAH Baix Montseny ja fan negociar a tres bandes amb els banc i l'Ajuntament | PAH Baix Montseny

Les actuacionsa de la PAH Baix Montseny ja fan negociar a tres bandes amb els banc i l'Ajuntament Foto: PAH Baix Montseny

 

Després de la rua reivindicativa del passat 27 de setembre, on la PAH Baix Montseny va marcar de forma simbòlica una trentena de pisos buits en mans de bancs a Sant Celoni, la plataforma ha mantingut diverses reunions amb els responsables d'Habitatge del municipi. La seva intenció ha estat sempre que l'ajuntament cumpleixi amb la seva obligació de pressionar les entiats bancàries per forçar-les a posar els centenars de pisos buits dels que disposa, molts d'ells fruit de desnonaments, en lloguer social. 
 
Arrel d'aquestes reunions ja s'han iniciat trobades amb entitats bancàries, per fer-les coneixedores de la seva obligació de posar els habitatges buits en lloguer social si no volen ser multades per l'ajuntament. Aquest dimecres han mantingut una reunió amb Ajuntament i amb els responsables locals del BBVA. "Aquests asseguraven no tenir poder de decisió, però es van comprometre a traslladar als seus superiors les nostres propostes, des de la PAH esperem la seva resposta i properes reunions de treball", manifesten des d'aquesta plataforma.
 
Des de la PAH Baix Montseny defensen que el problema és greu i de primer ordre. Les families al carrer no poden esperar, i menys sent conscients de la quantitat d'habitatges buits en mans de la banca. "Sabem que els pisos buits són el problema i la solució". En aquestes reunions a tres bandes exposen, a més, als responsables de les entitats financeres que per ells també resulta una bona opció la cessió a l'ajuntamnet d'aquests pisos tancats, per tal de mantenir l'habitatge en bones condicions i evitar ocupacions il·legals i "les màfies que ja actuen al nostre poble estafant a families necessitades per obrir-los un pis propietat del banc i fins i tot de particulars, situació que denunciem".
 
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca seguirà insistint fins que les entitats bancàries cedeixin aquests pisos a l'ajuntament per tal que aquest els posi en lloguer social a les famílies que més ho necessiten i insten al municipi a que multi a les entitats que no ho facin, per tal de forçar-les a actuar, tal i com es va comprometre en la moció proposada per la PAH i aprovada amb el vot a favor per tots els grups municipals.
 
Arxivat a