El dissabte 22 de novembre al pati de la cova de Santa Maria de Palautordera es farà un dinar d'aprofitament, un esdeveniment de sensibilització sobre el malbaratament alimentari, emmarcat dins la setmana de prevenció de residus. L’acte l’organitza el Banc del Temps de Palau amb la col·laboració de l'Ajuntament i els establiments que cediran el menjar que no poden comercialitzar, perquè tot i ser bo, l'aspecte ja no és òptim.
S'han fet contactes amb els establiments que cediran menjar que no podrien vendre, els quals han respost favorablement. També s'està treballant per aconseguir tot el material necessari per fer el dinar: olles, cassoles, fogons, safates, taules, cadires ...
Un cop tot apunt, dissabte serà el moment de passar a recollir el menjar, cuinar-lo i acabar la feina menjant. L'acte està obert a tothom. Tothom qui hi vagi haurà de portar un plat i coberts, i podrà dinar gratuïtament uns aliments que no haurien estat aprofitats.
El mateix dissabte 22 de novembre a Sant Antoni de Vilamajor, també emmarcat dintre de la setmana de Prevenció de Residus, s'ha programat un taller pràctic de cuina d'aprofitament amb la finalitat d'aprendre a aprofitar el menjar que sobra i preparar un àpat deliciós a partir d'aquestes restes. El taller tindrà lloc al Casal Sociocultural a partir de les 11 del matí.