L'Ajuntament de Palau incorpora un agent cívic gràcies a un pla d'ocupació

L’objectiu és informar, sensibilitzar i conscienciar la població en diverses qüestions relacionades amb el medi ambient, el civisme, l’ús de l’espai públic i la tinença responsable d’animals de companyia

Redacció
14 de novembre del 2014
Actualitzat a les 9:10h
Emmarcat dins del Programa de Mesures per al Foment de l’Ocupació de Santa Maria de
Palautordera, s'ha incorporat a l'Ajuntament un agent cívic que treballa a peu de carrer amb l’objectiu d’informar, sensibilitzar i conscienciar la població en diverses qüestions relacionades amb el medi ambient, el civisme, l’ús de l’espai públic i  la tinença responsable d’animals de companyia.
 
Una de les actituds incíviques detectades més freqüents és la no recollida dels excrements del gos per part dels propietaris. Són moltes les queixes rebudes per part dels veïns cansats de trepitjar o trobar excrements davant la porta de casa.
 
No recollir les caques suposa problemes de salubritat. Segons dades estadístiques 3 de cada 10 mascotes tenen paràsits i el 30 % de les mascotes es troben sense desparasitar, convertint-se en un perill tant per als seus amos com per a qualsevol persona que estigui en contacte amb ella o amb la seva matèria fecal. Conseqüentment cal cuidar tant la salut de les nostres mascotes, així com recollir els seus excrements. També suposa molèsties i males olors, així com problemes de convivència i de respecte per l’entorn.
 
"Quan surtis a passejar amb el teu gos, pensa a portar la bossa per recollir els excrements. Qualsevol bossa va bé! Pots fer ús de les papereres especials o dipositar-los a les papereres o contenidors de deixalles habituals", recorden des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.