Victòries d'Alfredo Gil i Laia Andreu en una exitosa Marató del Montseny

L'atleta de Salamanca supera Ionut Zinca i s'emporta la victòria a les Skyrunner National Series | En dones, victòria a la general de Rosa Valls per davant de Dolors Morcillo

10 de novembre del 2014
Actualitzat a les 15:19h
Laia Andreu, guanyadora de la Marató del Montseny
Laia Andreu, guanyadora de la Marató del Montseny | Ocisport

Laia Andreu, guanyadora de la Marató del Montseny. Foto: Ocisport

Alfredo Gil i Laia Andreu es van endur la victòria a la Marató del Montseny, una de les curses de muntanya més consolidades del país que va aplegar aquest diumenge més de 750 corredors a Sant Esteve de Palautordera (el Vallès Oriental). La cursa va coronar el Sestao Alpino com a campió d'Espanya per a equips i va servir per tancar les Skyrunner National Series, amb triomf final del mateix Alfredo Gil i de Rosa Valls, respectivament.

La cursa, amb sortida i arribada a Sant Esteve de Palautordera, presentava un recorregut exigent de 42 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.704 metres coronant cims del massís del Montseny com les Agudes i el Turó de l'Home. La cursa va començar amb el romanès Ionut Zinca, el gran favorit, per davant juntament amb el mallorquí Tòfol Castanyer. Zinca va coronar com a líder el Turó de l'Home però Alfredo Gil va protagonitzar una gran remuntada en el descens per acabar entrant a meta amb un temps de 4 hores i 52 segons. El corredor romanès va ser segon amb 4:03:54 mentre que el mallorquí va tancar el podi amb 4:07:08. Per darrera, es van classificar Abderrahum el Qayed i Roberto Heras mentre que Francesc Solé, que optava a la victòria a la general, va acabar setè-.

En categoria femenina, Laia Andreu –actual campiona de Catalunya i d'Espanya de l'especialitat- va complir els pronòstics i es va endur la victòria amb un temps de 4:51:32. Silvia Miralles i Lola Peñarrocha, per la seva banda, van completar el podi amb un temps de 4:56:00 i 4:59:59, respectivament. Per equips, el Sestao Alpino-GrafSestao va revalidar la victòria al Campionat d'Espanya per davant del CA Cuenca Dolomia i l'Asociación Tierra Trágame.

Alfredo Gil i Rosa Valls, victòria final a les Skyrunner Series

La victòria d'Alfredo Gil li va permetre coronar-se com el primer campió de les Skyrunner National Series, en la modalitat sky. Ho va fer per davant de Jessed Hernàndez i Francesc Solé que, abans de la cursa, semblaven els principals favorits. En categoria femenina Rosa Valls ja tenia la victòria feta abans de la Marató del Montseny mentre que el podi el van completar Dolors Morcillo i Silvia Miralles.

Classificacions Marató del Montseny 2014 (pdf)