Els baixmontsenyencs també viuen amb intensitat el 9-N a l'estranger

Hem localitzat celonins a Bangkok, Hong Kong, Massachusetts, Londres i Mèxic i arbuciens a Santiago de Xile

Redacció
10 de novembre del 2014
Actualitzat a les 15:37h
Bravo Campeny a Santiago de Xile
Bravo Campeny a Santiago de Xile | BC

Andreu Arenas votant a Londres Foto: AAM
 

Són veïns o descendents del Baix Montseny que malgrat ser lluny de casa per diversos motius per res del món no s'han volgut perdre la consulta del 9-N i poder votar, conscients que ahir era una jornada històrica per Catalunya i el primer pas d'un futur diferent. BaixMontseny.info n'ha pogut localitzar uns quants a llocs tant dispars com Bangkok, Hong Kong, Nova York, Londres, Mèxic o Santiago de Xile, encara que alguns d'ells han hagut de fer quilòmetres per poder votar.

De tots, segurament el més conegut és Jordi Calvet. Periodista de Sant Celoni que des de fa uns quants anys viu a Bangkok per motius professionals, és corresponsal de l'Agència EFE. El mes de febrer d'aquest any va ser notícia perquè va ser ferit lleu ens uns enfrontaments entre manifestants i la policia a Bangkok.
 

Guillem Molla a Nova York


Guillem Molla és un altre dels celonins que viu fora del poble per motius professionals. Concretament treballa a la Universitat de Massachusetts, on fa classes de català i és el responsable del departament de llengua catalana. Ell i la seva parella ahir van votar a Nova York, on hi va haver un bon ambient de catalans que també van exercir el seu dret a vot en aquesta jornada del 9-N.

Encara hem pogut localitzar un tercer celoní lluny de Catalunya. Jaume Flores que aquest 9 de novembre es trobava a Hong Kong per motius de feina, tot i que de manera trasitòria. Ell tampoc no es va voler perdre poder votar i, segurament va ser un dels primers celonins en fer-ho, ja que ho va fer quatre hores abans que s'obrissin els punts de votació a Catalunya.

Els germans Arenas Montané a londres i Mèxic
 

Ricard Arenas votant a Mèxic Foto: RAM

Un altre cas és el dels germans Arenas Montané. Tots dos de Sant Celoni però actualment són al Regne Unit i Mèxic, per diversos motius. Andreu Arenas està treballant a Londres i ahir va poder constatar l'ambient que hi havia per poder votar. El seu germà Ricard Arenas és a Mèxic on està estudiant i tampoc no va perdre l'oportunitat de poder votar. Com els catalans que ara són a Mèxic dóna suport al missatge  "I belive in democracy, Do you?". 


Arbuciencs de Xile

Bravo Campeny a Santiago de Xile

Un cas diferent és el cas de la família Bravo Campeny. És la tercera generació d'una família d'Arbúcies que a principis dels anys 1950 van marxar cap a Xile a buscar feina i guanyar-se la vida. Malgrat ser la tercera generació el sentiment d'una Catalunya lliure i independent ha anat passant de generació en generació i ahir van desplaçar-se fins a Santiago de Xile per votar Sí-Sí, tal com ensenyen orgullosos en la fotografia. Tot i viure a Xile els lligams amb Arbúcies mai els han perdut on hi vénen sovint per visitar la família que encara hi viu.