Manel Rullan i Àngels Llobera guanyen la Sitja del Llop 2014

Una cursa verticat de 6 Qms amb un desnivell que va des dels 520 metres sobre el nivell del mar a Montseny als 1.705 metres d'altitud al Turó de l'Home

Jordi Purtí / BM
08 de novembre del 2014
Actualitzat el 09 de novembre a les 0:05h
Manel Rullan, guanyador de la 2a edició de La Sitja del Llop
Manel Rullan, guanyador de la 2a edició de La Sitja del Llop | Elena Mate
 
 

Manel Rullan, guanyador de la 2a edició de La Sitja del Llop Foto: Elena Mate
 

Àngels Llobera, guanyadora de La Sitja del llop 2014 Foto: Elena Mate

 

La segona edició de la cursa vertical La Sitja del Llop que s'ha disputat aquest matí entre el poble del Montseny i el Turó de l'Home, dintre del Parc Natural del Montseny, ja té guanyadors. En categoria masculina el primer en traspassar la línia de meta ha estat Manel Rullan (OS2O - Team Bluemotors) amb un temps de 0:51:25, l'han seguit Marc Travessa (Salomon) amb un temps de 0:52:32 i Josep Armadàs (Vall PArc) amb 0:53:05. La guanyadora en categoria femenina ha estat Àngels Llobera amb un registre d'1:02:41, seguida  per Núria Lauco (CTG) 1:07:02 i Laura Balet (Cébé) 1:07:05.

En aquesta segona edició hi ha hagut 160 participants que han pres part la sortida a la plaça Major del poble de Montseny i que a més d'haver de superar un recorregut de sis quilòmetres d'un desnivell que va des dels 520 metres sobre el nivell del mar a Montseny als 1.705 metres d'altitud al Turó de l'Home, el sostre del Montseny, també han hagut de soportar una temperatura baixa, un grau a dalt l'emblemàtic Turó de l'Home. És una cursa molt ràpida, ja que no hi ha grans rampes, sempre pendents molt constants i corribles, fins a meitat de cursa on el corriol es comença a enfilar fins assolir la meta al vèrtex geodèsic del pic més alt del Parc. Ni un sol tram pla, ni una sola baixada.

La Sitja del Llop pren el seu nom d'una gran pedra megalítica amb gravats que daten del neolític, que es va recuperar d'una paret d'una antiga cabana de pastor situada al Pla de la Calma i que ara es troba al poble del Montseny.

Skyrunner National Series Spain & Andorra 2014

La Sitja del llop ha tancat les Skyrunner National Series Spain & Andorra 2014 de les Vertical series. En categoria masculina el guanyador ha estat Xavier Teixidó que en la cursa d'avui ha quedat en quarta posició. Mentre que en categoria femenina la vencedora absoluta ha estat Núria Lauco, que ha estat segona a la Sitja del Llop d'aquest matí i s'ha beneficiat de l'absència  d'alba Xandri, líder fins avui, i la bonificació que atorgava la darrera prova.
 

Marc Travessa a la Sitja del Llop Foto: Elena Mate
 

Josep Armadàs, tercer a La Sitja del Llop 2014 Foto: Elena Mate
 

Núria Lauco, segona a la Sitja del Llop Foto: Elena Mate

Laura Balet, tercera a Sitja del Llop Foto: Elena Mate