El PP denunciarà els responsables del «País Groc» a cada municipi

Assegura que "és una mostra d'incivisme" que "embruta" la via pública i que "pot ser constitutiu d'una infracció administrativa" | El partit anima els seus regidors a dur cada acció a la policia

B.F.
28 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:33h
La xemeneia de l'antiga fàbrica de Cal Font d'Igualada, coberta de groc.
La xemeneia de l'antiga fàbrica de Cal Font d'Igualada, coberta de groc. | ANC

Els fanals del carrer Bruc de Sant Celoni coberets de groc Foto: Jordi Purtí


El president del PP a la demarcació de Barcelona, Alberto Villagrasa, creu que la campanya País Groc de l'ANC i Òmnium Cultural per reclamar el 9 de novembre "és una mostra d'incivisme que embruta les ciutats, perjudica els arbres i espatlla el mobiliari urbà i els monuments, la conservació i manteniment dels quals es paga amb els diners de tots els habitants del municipi". Per aquest motiu, aquest dimarts ha animat els seus regidors a "denunciar" la campanya, perquè "vulnera" tot un seguit d'ordenances i "pot ser constitutiu d'una infracció administrativa".

Segons el PP, la campanya "s'està duent a terme en connivència amb els alcaldes i equips de govern municipals, com posa en evidència l'absoluta inacció per part dels departaments municipals competents en el manteniment i ordre a la via pública".

Si els regidors del PP denuncien les accions dutes a terme a cada municipi, "la denúncia permetrà conèixer els autors de les infraccions, els quals hauran d'assumir el cost econòmic, via sanció administrativa, que comporti la reparació dels danys causats", creu Villagrasa.

I és que, segons el PPC, "si el govern municipal infringeix les normatives que ells mateixos han establert, no tindran cap autoritat moral per exigir als seus ciutadans el compliment de les mateixes".
 

Un dels eslògans de la campanya Ara és l'Hora a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí