"La ferum del feixisme segueix fent la mateixa fortor"

A Arbúcies celebren un acte unitari per commemorar el 74è aniversari de l'afusellament de Lluís Companysa i elaboren un manifest-carta dirigit al President de la Generalitat Catalunya explicant-li el moment polític actual

Redacció
16 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:41h
Homenatge d'Arbúcies a Lluís Companys
Homenatge d'Arbúcies a Lluís Companys | Emma G. B.

Homenatge d'Arbúcies a Lluís Companys Foto: Emma G. B.


En motiu del 74è aniversari de l'afusellament del President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, a arbúcies es va celebrar un acte unitari als jardins que porten el seu nom i ha consistit en la lectura d'un manifest en forma de carta adreçada al President màrtir, una ofrena floral i el cant de Els Segadors.

En aquest manifest-carta es fa un relat de la situació política que actualment es viu a Catalunya i asseguren que poques coses han canviat "la ferum que fa el feixisme, vós la coneixeu prou, malgrat tones i tones de perfum que hi han abocat els feixistes, segueix la seva fortor". Reblen el clau dient que al país hi continua havent lerrouxisme, botiflers, quinta columnistes i tota mena de paràsits.

En la carta també expliquen que Europa està ara en mans de països que tenen com a objectiu estar al servei de les elits econòmique dominants "sembla que no els importaria gaire un nou Comitè de No Intervenció". Els participants en l'homenatge reconeixen que estan molt contents de la tasca que s’està fent per part del Govern, de les entitats cíviques i de tothom en general, que estan projectant arreu del món cultura, història i el tarannà dels catalans, "a Catalunya tenim el poble dempeus i fa goig veure'l. El proper 9 de novembre sortirem al carrer i anirem a votar i ho farem per expressar el nostre anhel, el nostre ferm propòsit de tornar a recuperar la nostra capacitat de governar-nos, desprès de 300 anys foscos i cruels", han escrit en un altre estracte del manifest.

Expliquen a Lluís Companys com ho estan fent, amb democràcia, amb diàleg, amb cants als llavis i llàgrimes "aquest camí ha estat molt llarg i molt dur". Recoden que no volen revenja, però sí justícia i acaben fent la tonada de la cançó del poble unit mai més serà oprimit. "Recordat president, tornem a lluitar, tornem a sofrir i estem a prop de la victòria definitiva". Els convocants de l'acte volen que aq1uesta carta sigui un homenatge per tots els qui hi han donat la vida.

carta completa


 
Arxivat a