L'estafa del «WhatsApp Edición Oro»

per Europa Press/L.A., 8 d'octubre de 2014 a les 23:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Anunci de la suposada versió de WhatsApp Foto: Europa Press


WhatsApp és una de les aplicacions de missatgeria més populars de tot el món i la més utilitzada a l'Estat espanyol amb diferència. Per això s'ha convertit en un bon reclam pels estafadors, que intenten aprofitar el nom de l'aplicació per fer caixa, com és el cas de "Whatsapp Edición Oro". 


Aquesta suposada aplicació es promociona a ella mateixa a Facebook i Twitter com una versió de WhatsApp que ofereix una experiència que passa de ser "comú a completament interessant". També promet fons de pantalla i emoticons exclusius perquè així els usuaris estiguin "per davant dels seus amics". 

La suposada aplicació assegura que està disponible per iOS i Android i les webs en les quals s'anuncia incorporen dos botons que aparentment porten a la descàrrega en les diferents versions. Tot i així, el que fa és dirigir a una pàgina en la qual es sol·licita a l'usuari el seu número de mòbil com un requisit de verificació.

En realitat, es tracta d'una subscripció a un servei de missatges de pagament, que pot arribar a costar-li a l'usuari 36 euros al mes. Suposadament, qui hi accedeix pot donar-se de baixa al servei a través d'un missatge de text o trucant a un número d'atenció al client. 

La Policia Nacional ja ha alertat que aquest servei es tracta d'un engany per aconseguir diners:

 
 

 

Arxivat a:
Internet, internet
Participació