La Generalitat oficialitza el nou POUM de Riells i Viabrea

El DOGC ha publicat l'edicte de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona a través del qual s'aprova de manera definitiva

Redacció
03 d'octubre del 2014
Un dels plànols del POUM de Riells i Viabrea
Un dels plànols del POUM de Riells i Viabrea

Un dels plànols del POUM de Riells i Viabrea


La polèmica que des de fa temps ha anat vivint Riells i Viabrea per culpa de la redacció del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) podria tenir els dies comptats després que aquest dijous 2 d'octubre s'hagi publica en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) un edicte del 25 de setembre d'aquest any de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona a través del qual s'acorda aprovar de manera definitiva el POUM promogut i tramés per l'Ajuntament de Riells i Viabrea. En aquest mateix edicte s'especifica les normes urbanístiques per ser executades de manera immediata i que el POUM ha estat sotmés al tràmit ambiental preceptiu que preveu la llei, cosa que ha estat considerada prèvia a la seva aprovació definitiva.

Malgrat aquest acord publicat al DOGC en el termini màxim de dos mesos es pot presentar recurs contenciós administratiu. La consulta de la documentació es pot fer a la seu del Servei territorial d'Urbanisme de Girona, però també es pot consultar telemàticament.

L'objectiu fonamental que persegueix aquest nou planejament és restablir l'equilibri entre la conservació del territori com a un espai que es pot explotar i gaudir sense malmetre'l i el desenvolupament urbanístic de les àrees urbanes entès com a transformació i ampliació de l'espai urbà buscant la màxima qualitat dels espais col·lectius dels equipaments públics, de la mobilitat i de les edificacions i entorns privats. El desenvolupament es fa bàsicament en funció de quatre àmbits com els elements naturals que estructuren el territori, les xarxes territorials locals, el desenvolupament dels espais urbans i el reequipament.
Arxivat a