Palau aplega 22 clubs en els Campionats de Catalunya de Ball Esportiu

El president de la Federació Catalana, Sebastià Sendrós, reclama el dret a decidir en l'acte inaugural de la competició

Redacció
28 de setembre del 2014
L'alcalde de Palau, Jordi Xena, dóna la benvinguda al públic. Al fons d ela imatge Sebastià Sendrós, president de la FCBE Foto: Jordi Purtí

A partir de les 5 d'aquesta tarda el pavelló municipal Josep Llavina de Santa Maria de Palautordera acollirà les finals de les modalitats estàndar i llatí de categories sènior, júnior i adult dels X Campionats de Catalunya que s'estan disputant des d'ahir en aquest municipi del Baix Montseny. Aquest és el quart any consecutiu que els campionats se celebren a Palau acollint diverses competicions com el Wheelchair, Down, Copa Catalunya i Copa Federació Catalana. Hi participen vint-i-dos clubs federats i dotze jutges internacionals procedents de Catalunya, Portugal, estònia, Croàcia, República de Macedònia, Escòcia i Eslovàquia.

Sebastià Sendrós, president de la Federació Catalana de Ball esportiu, diu que són molt conscients de la situació social del país i, per això, es destinen recursos que els permeten oferir inscripcions gratuïtes a tots els participants "perquè ningú deixi de participar per motius econòmics". Tanmateix recorda que els campionats 2014 se celebren envoltats de dates emblemàtiques per al nostre país i, en aquest sentit, diu que balladors i no balladors es trobaran amb una sorpresa "que identificarà amb les arrels històriques del nostre país i la nostra cultura".

En el seu discurs inaugural, Sendrós també va tenir un punt de crítica relacionada amb la situació política que envoilta el país i va reivindicar el dret a decidir ja que per al 2015, amb l'entrada en vigor del nou decret elaborat pel govern espanyol, representarà per a les entitats esportives catalanes una nova clau de volta "que farà que haguem de dependre encara més de l'Estat".

Per la seva banda, l'alcalde de santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, exp0lica que després de quatre anys ja comença a ser l'hora de fer balanç del que està donant de sí aquestsa campionats a Palau i assegura que reconeix que ser la seu d'un esdeveniment d'aquestes característiques anirà a"de forma clara a l'apartat de totes aquelles coses positives que ens han anat passant". Des de l'Ajuntament es valora de forma molt positiva l'experiència.

Presentació del llibre sobre el ball a Catalunya

En la jornada d'ahir va tenir lloc la presentació del llibre "Els balls de saló a Catalunya" d'Eva Serra. Es tracta d'un valuós treball històric que ens introdueix als orígens del ball al nostre país, destacant-ne les fites i la trajectòria d'importants ballarins que varen aconseguir posicions capdavanteres a nivell internacional.

Desfilada inaugurals dels X Campionats de Catalunya de Ball Esportiu. Foto: Jordi Purtí