Alerta Inuncat per xàfecs intensos que poden deixar més de 100 litres

Segons el Servei Meteorològic, les ratxes de vent de llevant superaran aquest diumenge els 90 km/h i les onades els 2,5 metres

ACN/RF
27 de setembre del 2014
Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat davant la previsió de pluges intenses que aquest diumenge poden deixar més de 100 litres al litoral i prelitoral, especialment a Tarragona i Barcelona. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i descarregar més de 20 litres en 30 minuts. L'SMC preveu que l'episodi de pluges comenci pel sud de matinada i que al llarg del diumenge afecti qualsevol punt del litoral i prelitoral, concentrant-se a la costa central a partir de la tarda. Paral·lelament, les ratxes de vent de llevant superaran els 90 km/h a primera línia de la costa i les onades els 2,5 metres (maregassa) arreu el litoral.

Les comarques amb risc més alt per intensitat dels xàfecs i acumulació de pluja al llarg d'aquest diumenge són la Selva, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Baix Penedès, Tarragonès, Alt Camp i Baix Camp.

Protecció Civil de la Generalitat demana prudència a la ciutadania i recomana revisar que els embornals i desguassos d'aigua de pluja estiguin nets de fullaraca i terra per evitar acumulacions d'aigua. Durant la tempesta cal allunyar-se de les rieres, dels torrents i de les zones que es poden inundar, i no estacionar-hi el vehicle. Tampoc travessar cap riu, ni riera ni zona inundada. La DGPC també recomana seguir l'evolució de la informació meteorològica i adaptar-hi les activitats previstes per al cap de setmana abans i durant la seva realització.

Si les tempestes us sorprenen a l'aire lliure en alguna activitat d'oci o similar, mantingueu sempre la calma fins que pugueu trobar aixopluc. Finalment, Protecció Civil de la Generalitat recorda extremar precaucions especialment en la mobilitat a les zones on descarregui amb intensitat, i seguir les indicacions i consells del Servei Català de Trànsit (SCT).