Inaugurat el nou circuit de salut per a la gent gran a Sant Pere de Vilamajor

L'espai lúdic i de salut el formen un circuit de quinze estacions de treball que permeten realitzar un treball integral i equilibrat de totes les parts del cos

Redacció
26 de setembre del 2014
Una imatge del nou circuit de salut Foto: Aj. Sant Pere Vilamajor

Aquest divendres s'ha inaugurat a Sant Pere de Vilamajor el nou circuit de salut per a la gent gran. A la inauguració hi hagut sessions dirigides gratuïtes per una fisioterapeuta especialitzada en la gent gran de la Diputació de Barcelona i la dinamitzadora del casal. El casal de la gent gran del centre cívic "El Pi Novell" compta amb un nou espai lúdic i de salut per a la gent gran ubicat a la zona d'equipaments de l'Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor. Consisteix en un circuit d'exercicis suaus per afavorir-ne les condicions físiques amb l'objectiu de contribuir en la millora del benestar a la vida diària. Aquest circuit forma part d'un programa adreçat a la gent gran i està cedit per la Diputació de Barcelona.
 

L'espai lúdic i de salut el formen un circuit de quinze estacions de treball que permeten realitzar un treball integral i equilibrat de totes les parts del cos: les facultats físiques i sensorials de la gent gran. Així hi ha exercicis en barres metàl·liques altes, seients amb barra, terra de cordes quadrat o plataformes ovalades. La ubicació del nou espai lúdic i de salut no ha estat escollit a l'atzar. La regidora de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament, Mari Carmen Lozano explica que "aquest és el segon espai que disposem al municipi. El primer es va col·locar al carrer de l'Esport de Les Faldes del Montseny i aquest segon s'ha ubicat al costat del casal de la gent gran.
 

Contribuir en la millora del benestar
 

Aquest espai està pensat per a les persones grans que no tenen molta mobilitat diària i que s'està senderitzant i també per a dones embarassades o en etapa menopàusica que es pot beneficiar de l'activitat física per gaudir de l'embaràs o millorar les molèsties pròpies de l'edat. Morera explica que "sempre inculquem a la gent gran que camini i aquest espai permet moure totes les parts del cos. El més important és que donem l'oportunitat a la gent gran a fer exercici i de franc".
 

Els exercicis es poden realitzar en companyia d’altres companys o familiars, així s'afavoreix també la socialització i la motivació de la persona. L’objectiu és ajudar i aconsellar la gent gran perquè tinguin activitat física, i promoure el moviment i l’exercici, generant una dinàmica positiva que implica confiança i seguretat en les pròpies capacitats.