Recreacions històriques de la Guerra de Successió a Hostalric

Els dies 27, 28 i 29 de setembre se celebra la Fira de Sant Miquel-Gastroart

Redacció
26 de setembre del 2014
Recreació històrica de la Guerra de Successió Foto: Erenest Aymerich

La Fira de Sant Miquel és una de les grans tradicions socials d'Hostalric. Aquesta vila mil·lenària va recuperar aquest esdeveniment com una celebració de la seva tradició i importància com a enclavament estratègic des de l'edat mitjana fins a l'actualitat. És un esdeveniment organitzat des de l’Ajuntament d’Hostalric que compta amb una gran participació i implicació de les entitats de la vila. El Gastroart complementa la Fira com a esdeveniment dedicat a la tradició i la gastronomia, aportant la projecció dels valors que s'hi vinculen.

L’Associació de Miquelets de Girona Regiment Sant Narcís, seran els encarregats de fer les recreacions que tindran lloc en espais naturals d’Hostalric com la cova Relliguer, on es muntarà un campament austriacista i borbònic, el camí de Vila, el fossar, el Portal de carros i el Baluard de Santa Tecla, llocs on tindran lloc els combats de la presa de la fortalesa per part de les tropes austriacistes de 1705 o els carrers del nucli històric en els que es faran desfilades de les tropes. Serà un cap de setmana en el que la vila d’Hostalric reviurà els fets que van tenir lloc durant la Guerra de Successió.

La Fira de Sant Miquel

Per al proper cap de setmana s’han preparat nombroses activitats, parades d’alimentació i artesania, una Trobada de plaques de cava, la primera edició de la Trobada de vehicles clàssics, el segon Torneig Interclubs d’Escacs Vila d’Hostalric, un campionat de jugar a la botifarra, concert de nit a la plaça de la Vila, la Trobada de Puntaires d’arreu de Catalunya, una botifarrada popular, la cercavila amb les Majorettes d’Hostalric (format per homes), sardanes, teatre, animació infantil o un mercat d’antiguitats, brocanters i trasto vell, entre d’altres.

A la Domus Sent Sovi es podrà participar en tallers com el dedicat als més menuts en el que aprendran a fer galetes o un altre d’iniciació al món de la xocolata. També es farà una activitat de cuina en la que es podran provar tastets de platets elaborats a les instal·lacions de la Domus per la gent d’Hostalric.

En el marc de la Fira de Sant Miquel es farà el lliurament de premis de la XIIa edició del concurs de fotografia, al qual han participat 50 treballs que estaran exposats a la sala Benet Frigola. També es podran visitar les exposicions del Tricentenari, al Claustre de l’Ajuntament, i la de vehicles i maquinaria de les ADF d’Hostalric que estarà instal·lada a la Via Romana. També es faran visites guiades pel patrimoni històric d’Hostalric.

Programa complet de la Fira Sant Miquel