El govern espanyol i el PSOE, «junts» per frenar el procés català

Soraya Sáenz de Santamaria agraeix als socialistes el seu "sentit d'Estat" en un "moment clau" per a Espanya

Redacció Barcelona
24 de setembre del 2014
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el portaveu parlamentari del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, s'han emplaçat aquest dimecres a treballar plegats per frenar la consulta sobiranista i el procés a Catalunya. 
 
Dos dies després de la reunió privada que van mantenir el nou líder dels socialistes, Pedro Sánchez, i el president espanyol, Mariano Rajoy, les dues parts ha apuntat que cal "parlar" de les "qüestions d'Estat". 
 
Sáenz de Santamaría ha agraït als socialistes el "suport" a la postura del govern respecte a Catalunya i el seu "sentit d'Estat" en un "moment clau" per a "tots els espanyols", però els ha retret que no concretin quina és la seva proposta federal. "Parlem molt, la situació del país és molt delicada i hem de treballar junts", ha sentenciat.
 
El portaveu socialista ha destacat les "coincidències" entre els dos partits, com el fet que el procés a Catalunya és "un problema" i que la consulta "no és constitucional". Per aquest motiu ha mostrat el seu "suport" als recursos que el govern espanyol presentarà davant el Tribunal Constitucional. 
 
En la seva resposta, la vicepresidenta ha recordat que l'aprovació de la Llei de consultes per part del Parlament de Catalunya i la intenció d'Artur Mas de convocar un "referèndum" fa que l'Estat visqui "un moment clau" per a "tots els espanyols". 
 
Per aquest motiu, i en la mesura que aquesta és "una qüestió d'Estat", ha volgut posar en valor "el suport que avui (el PSOE) brinda com a principal partit de l'oposició", així com el de tots els partits que aborden aquesta qüestió "com un assumpte d'Estat".
 
"Crec que ens incumbeix a tots i que hem de treballar amb independència de les posicions ideològiques de cadascú en preservar el que hem construït junts tots els espanyols i el futur en comú de tots els espanyols", ha afirmat.
 
Segons la vicepresidenta, "aquesta fortalesa en la defensa i el respecte de la llei és també la fortalesa de la democràcia".