Posen el nom de Rosa Deulofeu a uns jardins de l'Eixample de Barcelona

Persona molt vinculada a Sant Celoni, actualment en procés de beatificació

Redacció
24 de setembre del 2014
Placa jardins de Rosa Deulofeu Foto: DBM

Els antics jardins de l’Illa Bayer de l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona des de dissabte passat porten el nom de Rosa Deulofeu, una persona que tot i haver nascut a Barcelona ha estat vinculada molts anys a Sant Celoni, municipi on hi viuen alguns dels seus familiars. L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va ser l’encarregat de descobrir la placa amb el nou nom dels jardins. La placa porta la inscripció “Jardins de Rosa Deulofeu – Rosa Deulofeu González  (Barcelona 1959-2004) Vocació de servei a l’Església en l’evangelització dels joves”.
 

Rosa Deulofeu, actualment en procés de beatificació, va ser delegada pastoral de Joventut de l’Arquebisbat de Barcelona. Va néixer a Barcelona el 19 d’abril del 1959, filla d’una coneguda família dedicada al comerç tèxtil i germana de mossèn Antoni, actualment rector d’una parròquia a Terrassa. Va morir el 5 de gener del 2004, després de vuit mesos de malaltia. Deulofeu va ser nomenada l’any 1993 pel cardenal Ricard Maria Carles delegada diocesana pastoral de Joventut de l’Arxidiòcesi de Barcelona, servei que va exercir durant més de 10 anys, fins els darrers moments de la seva vida. Des de la Fundació Pere Tarrés i des de l’Escola de l’Esplai de Barcelona va participar com a formadora de monitors i directors de lleure. També va ser presidenta del Consell Directiu de Moviment de Centres d’Esplais Cristians.
 

Amics celonins de Rosa Deulofeu que van ser presents a l’acte inaugural han explicat que van ser moments molt emotius de reconeixement envers una persona que va dedicar la seva vida a ajudar els altres i que és un homenatge molt merescut.

Arxivat a