Rajoy retira la seva pròpia llei de l'avortament

Tot i governar amb majoria absoluta, reconeix que no ha trobat el consens suficient per aprovar el text

Redacció
24 de setembre del 2014
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha confirmat aquest dimarts la retirada de l'avantprojecte de Llei Orgànica per a la Protecció de la Vida del Concebut i els Drets de la Dona Embarassada redactat pel seu propi ministeri de Justícia, després de constatar que no ha trobat el consens suficient per ser aprovat.

Tot i governar amb majoria absoluta, Rajoy ha assegurat que havia adoptat la decisió d'aparcar la que havia de ser la seva llei estrella després de fer "el major dels esforços" per assolir el consens. El president espanyol ha recordat que el de l'avortament és un tema que afecta a "conviccions profundes i personals" i que "genera divisió a molta gent", i s'ha intentat justificar dient que el seu govern no havia arribat a redactar un projecte de llei, sinó només un avantprojecte. "No podem tenir una llei que, quan arribi un altre govern, la canviï just al primer minut", ha afegit.

Enlloc d'aquest projecte de llei, ha anunciat que el seu executiu reformarà l'actual normativa -aprovada per l'executiu Zapatero- per assegurar que les noies de 16 i 17 anys necessitin el consentiment patern per interrompre l'embaràs, i apostarà per un Pla de Protecció de la Família que veurà la llum, segons ha dit, abans que s'acabi l'any.