Mariano Pagès edita “Estels, Ermites i Esglesioles del Montseny”

L'artista de Santa Maria de Palautordera fa un recorregut nocturn pels temples del massís

per Jordi Purtí, 18 de setembre de 2014 a les 08:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sant Elies Vilamajor. Exposició 1800 segons. Foto: Mariano Pagès

Estels, Ermites i Esglesioles, és un treball fotogràfic de l’artista de Santa Maria de Palautordera, Mariano Pagès, on es recull l'arquitectura religiosa del Montseny, fent un recorregut nocturn per vint municipis entre les comarques d'Osona, el Vallès Oriental i la Selva. Es tracta de temples de petita escala disseminats pel massís i el seu entorn. La totalitat de l’obra s’ha realitzat durant la nit, sovint en condicions de foscor total i agafant els edificis com a protagonistes. En aquest sentit, l'autor del treball destaca que les imatges no són en cap cas fotomuntatges, sinó fotografies de llarguíssima exposició.

 
El llibre, que sortirà a la llum el mes de desembre, es complementa amb una exposició fotogràfica que començarà al Museu Etnològic del Monseny a Arbúcies. Aquesta serà el punt de partida d’una mostra itinerant que intentarà exhibir-se als municipis d’arreu el Montseny i culminarà al Casal de Catalunya de Buenos Aires, pels orígens de l’artista palauenc.


El mes vinent s'iniciarà una campanya de micromecenatge a través de Verkami pel finançament del llibre.


 

Participació