Prop de 7.500 baixmontsenyencs aniran a la V de Barcelona

Aquest 11-S a la majoria de municipis de la comarca se celebraran diversos actes institucionals, lectura de manifestos i ofrenes florals

Redacció
11 de setembre del 2014

El Baix Montseny es mobilitza altra vegada aquest 11-S Foto: Jordi Purtí

Les assemblees territorials de l’ANC del Baix Montseny han inscrit més de 7.500 persones que participaran aquesta tarda es desplaçaran en autocar i en tren a la manifestació d'aquest 11-S històric que formarà una gran V entre l’avinguda Diagonal i la Gran Via amb el vèrtex a la plaça de les Glòries, a Barcelona. La sortida dels autocars s'ha previst entre la 1 i les 2 de la tarda per intentar arribar a Barcelona amb el suficient temps d'antel·lació ja que es preveu que a partir de les 3 la mobilitat per la capital catalana sigui complicada. Els baixmontsenyencs ocuparan bàsicament els trams 61 i 62, els que vinguin del Vallès Oriental i el 20 els que ho facin de la Selva.

Abans de la sortida cap a Barcelona, però, a molts municipis del Baix Montseny se celebren aquest matí  actes institucionals per commemorar la Diada nacional de Catalunya. aquest és el cas de Sant Celoni que hi haurà diverses cercaviles que confluiran a la plaça de la Vila on s'hissarà la senyera, es farà un ball d'homenatge i ofrenes florals d'entitats i la lectura del compromís de Sant Celoni amb el dret a decidir.

També hi haurà actes institucionals, lectura de manifestos i ofrenes florals a la majoria de municipis del Baix Montseny. Aquí tota l'agenda de l'11-S . A destacar, per altra banda, que Riells i Viabrea és un dels sis municipis catalans que s'han adherit a la campanya d'hissar la Bandera Negra l'11 de Setembre, com a símbol de dol i de lluita a ultrança que ja va ser pels catalans durant la Guerra de Successió. Aquesta iniciativa forma part de la campanya de recuperació de les banderes històriques de la Guerra Successió.

Marxa de Torxes

Els actes reivindicatius, però, ja van començar ahir a la tarda. A Sant Celoni la CUP va organitzar un acte polític amb la presència de David Fernàndez, Diego Cañamero i Pernando Barrena i a la nit va fer la lectura d'un manifest a la plaça de la Vila "El 9-N guanyem el referèndum, guanyem la independència per canviar-ho tot".

Per la seva banda Arran del Baix Montseny també va organitzar una marxa de torxes entre Sant Esteve de Palautordera i Santa Maria de Palautordera. Tanmateix hi va haver marxa de torxes i atxes a d'altres municipis de la comarca com Llinars del Vallès, Arbúcies, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor i Hostalric.

ESPECIAL: la V de la Diada - Via Catalana 2014

Marxa de torxes a Palautordera. Foto: CUP Santa Maria de Palautordera