Festa Major a Sant Celoni, Llinars del Vallès i Breda

Trup de Nassos a Sant Celoni, Pep Plaza a Llinars del Vallès i la Colla de Geganters i Grallers a Breda seran els pregoners

Redacció
05 de setembre del 2014
Trup de nassos farà el pregó a la Festa Major de Sant Celoni Foto: Oscar Aldama López

La meteorologia que pot fer aquesta tarda-nit preocupa i molt a tres municipis del Baix Montseny; Sant Celoni, Llinars del Vallès i Breda ja que aquest divendres comencen quatre dies intensos de gresca i disbauxa de Festa Major, al quals també se'ls ha d'afegir el barri de Santa Margarida de Sant Esteve de Palautordera. Així, a Sant Celoni el grup Trup de Nassos aquest matí estava acabant de polir els detalls per fer el pregó a partir de 2/4 d'11 de la nit a la plaça de la Vila. Es tracta d'una entitat local vinculada al Pallassos sense Fronteres que enguany celebra el seu vintè aniversari i com ells mateixos diuen "en tot aquest temps ha passat de tot i és un bon moment per fer una mirada enrere i recordar i reaprendrte al mateix temps que ens fixem nous objectius o fites més altes".

El pregó arribarà després d'una nit passada plena d'animació amb els sopars als dos feus tradicionals de les dues colles rivals. A la plaça Comte del Montseny el grup dels Senys i al carrer Sant Pere la colla dels Negres i que avui tindran una nova prova competitiva amb el Correxarrups i quatre punts en joc. Abans, però, els geganters hauran passat per l'Associació Neurològica Amics Baix Montseny, s'haurà inaugurat l'exposició del concurs de cartells, aquest any guanyat per Xavier Garcia -Garci- i  l'obertura de les barraques.

A Llinars del Vallès rebran la visita de Pep Plaza, el conegut actor del programa Crakòvia de TV3, per fer el pregó de Festa Major, a partir de 2/4 de 9 a la plaça dels Països Catalans, després de conèixer qui són la pubilla i l'hereu 2014, que se celebrarà a partir de les 6 de la tarda al pati de Can Mas Bagà. Un divendres inaugural de Festa Major que tindrà altres activitats com el tret d'inici amb els trabucaires de Llinars, la ballada del Corb "El borni" amb els Diables La Piula i una nit-matinada llarga amb l'Hotel Cochambre i una festa dels anys 80 i disc-mòbil.

A Breda la programació també és extensa i després d'una demostració de menjar i trenes africanes arribarà el pregó que aquest any faran la colla de Grallers i geganters del municipi que també estan de celebració dels seus divuit anys. Una exhibició de Falcons de Vallbona d'Anoia - estructures humanes. pilars, piràmides, castells i torretes- que faran gaudir d'aquestes acrobàcies. L'activitat seguirà amb un sopar popular i avcabar amb una nit de festa al pavelló municipal amb "remember 80's i 90's" i els dj Ramon i Jero.