Catalunya, Expedient X

Josep Guijarro recull en un llibre els misteris catalans sense resoldre, com els 'ovnis' de Tivissa o el missatge xifrat que es troba a la Catedral de Girona

Q.S.
17 d'agost del 2014
El crani prehistòric perforat. Foto: Museu de Moià

Catalunya és, o més aviat vol ser, un país normal. Per assolir-ho és condició sine qua non tenir i reivindicar misteris no resolts. De fet, Catalunya és territori generós en allò que la cultura televisiva ha batejat com Expedients X. La prova és el llibre Guia Fantàstica de Catalunya (Angle Editorial, 2013), del periodista Josep Guijarro, en el que recull des de enigmes històrics a fenòmens paranormals.
 
Guijarro cataloga de manera eficient i pràctica en aquesta guia ovnis, cases encantades, indrets maleïts,  esperits i fantasmes tenen el seu protagonisme al costat de tradicions ancestrals, llegendes, misteris medievals i enigmes històrics, com ara el Sant Greal, els càtars o l’esoterisme templer. 
 
 
El possible tresor de Moctezuma amagat al Pirineu, el crani prehistòric de les coves del Toll de Moià amb un forat de bala, la base extraterrestre de Tivissa, el fantasma de Cardona, el Triangle de les Bermudes català anomenat el Triangle del Silenci o el món intraterrestre del Montseny són alguns dels fets misteriosos que recull tot un expert en misteri com Guijarro.