Ennuig de l'Ajuntament de Sant Celoni perquè Salut retira una ambulància

L'alcalde accidental, Josep Capote, diu per carta al conseller Boi Ruiz que el seu departament els "ha furtat" 12 hores de Suport Vital Bàsic | Salut ha publicat una correcció de l'expedient de l'11 de juny de 2014 per destinar aquesta unitat a Caldes de Montbui

Redacció
12 d'agost del 2014
Ambulàncies del SEM a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí

L'Ajuntament de Sant Celoni ha expressat el seu ennuig i preocupació mitjançant una carta que ha enviat aquest migdia al conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, per la intenció de retirar 12 hores una ambulància de Suport Vital Bàsic per ser destinada a Caldes de Montbui. El consistori celoní s'ha assabentat de les intencions del Departament de Salut després que el passat 5 d'agost es publiqués una correcció d'esmenes de l'expedient del TS/14 de contractació del Transport Sanitari no Urgent (TSNU) i Transport Sanitari Urgent (TSU) relatiu a les esmenes i plecs de la primera publicació el dia 11 de juny de 2014.

L'alcalde accidental del consistori celoní, Josep Capote, recorda en la carta que a Sant Celoni li corresponen tres ambulàncies; una de 24 hores de Suport Vital Intermedi, una de 24 hores de Suport Vital Bàsic i una tercera de 12 hores de suport Vital Bàsic. Aquesta darrera és la que Sant Celoni i el Baix Montseny perdria i que des de l'Ajuntament no es vol permetre. Capote en la carta enviada al conseller de Salut critica amb duresa aquestes intencions expressant-li la seva preocupació perquè "d'una manera antijurídica es modifica la licitació primera (i oficial) i aprofitant unes esmenes, es furta una unitat de 12 hores de servei, entre d'altres de la vila de Sant Celoni".

Desconeixement del Baix Montseny

Josep Capote recorda al conseller que després de tants anys de patir retallades en la cobertura de les unitats que presten el servei de transport sanitari urgent "no entenem  com el coordinador del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) desconeix la particularitat de les poblacions del Baix Montseny (entre les quals i no pas la més petita, hi ha Sant Celoni) fins al punt de permetre l'eliminació d'una ambulància que ja estava adjudicada en la publicació inicial del concurs".

L'alcalde accidental continua el seu escrit adreçat a Boi Ruiz dient-li que no cal que li faci memòria, perquè ja és un tema prou conegut, de l'alt risc d'accident químic al que està exposat Sant Celoni per les característiques de la seva indústria "fet que no volem pas pensar que sigui desconegut pels responsables del Servei català de Salut i del SEM".

En la carta també es fa esment de l'aïllament i les distàncies de les poblacions del Baix Montseny ja que són particulars per la seva extensió i la distància als hospitals de referència fora de l'Hospital de Sant Celoni i que fa que les unitats de transport sanitari hagin de traslladar-se amb freqüència a hospitals de Barcelona i Girona "deixant per tant les poblacions del Baix Montseny descobertes d'assistència d'ambulància d'emergència".

Depuració de responsabilitats

Josep Capote acaba la carta  demanant al conseller de Salut, Boi Ruiz, que prengui les mesures necessàries per tal que el decret de la correcció d'esmenes sigui anul·lat i es mantingui la licitació de l'11 de juny "tot enunciant-vos que, en l'improbable supòsit de desestimar aquesta petició, ens reservem les accions per demanar que es depurin responsabilitats de qui hagi autoritzat l'eliminació d'aquesta ambulància perjudicant els veïns del Baix Montseny". L'alcalde accidental també avisa que es prendran  les mesures jurídiques que calguin per impugnar la il·legalitat de la mesura i fer valer la publicació inicial del concurs per tal de garantir els drets dels veïns del Baix Montseny.

L'Ajuntament de Sant Celoni també ha fet arribar aquesta carta als ajuntaments del Baix Montseny i no es descarta que es pugui fer una carta de queixa conjunta dels pobles de la comarca.
Arxivat a