Sant Celoni fa un seguiment de la bassa de Can Mata pels crancs morts

La causa de la mort dels crustacis continua sent una incògnita però l'Ajuntament pràcticament descarta que sigui conseqüència d'aigua contaminada

Redacció
06 d'agost del 2014
Alguns dels crancs morts Foto: Jordi Purtí

L'Ajuntament de Sant Celoni ha decidit fer un seguiment de l'estat dels animals de la bassa d'aigua de Can Mata, situada al passeig del Pertegàs, després que diumenge passat es van detectar prop d'un centenar de crancs americans flotant morts. Les causes continuen sent una incògnita ja que s'ha pogut comprovar que a la bassa hi continuen havent crancs vius, peixos i, sobretot, amfibis "fet que es considera clau per saber si l'aigua és contaminada ja que els vertebrats són els animals més vulnerables", ha explicat a BaixMontseny.info Jaume Tardy, regidor de Comunicació del consistori celoní.

Aquest fet ha tranquil·lizat els representants municipals ja que en un principi tenien la preocupació per si aquesta situació podia suposar un indicador de mala qualitat de l'aigua d'aquesta bassa, més enllà de la mort d'uns crancs invasors del medi i que posen en perill la flora i la fauna autòctona, explica el regidor. En aquest sentit, fonts dels Agents Rurals del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya han dit que no hi ha cap producte químic que sigui capaç d'eliminar només els crancs americans sense afectar la resta d'espècies.

Tècnics municipals van retirar ahir dimarts els crancs de la bassa i s'ha pogut confirmar que visualment no tenien cap signe d'haver estat mossegats, aixafats o decapitats, cosa que fa més estrany el fet.
Arxivat a